2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Vištiena su daržovėmis

Taip greit prabėgo savaitė po atostogų šiltuose kraštuose. Et, kasdien žiūrėdama pro langą į niūrų lietuvišką rudenį, prisimenu, kad kažkur už 3 valandų skrydžio vis dar šviečia ir maloniai šildo saulė... O ten vietiniai gyventojai "uždaro" kurortinį sezoną, užrakina viešbučius... Keistuoliai... Duotų kas nors mums, lietuviams tokį klimatą, tai turbūt būtume ne tik Baltijos šalių tigras, bet visas jaguaras - sezonas čia niekada nesibaigtų. O dabar va, turim lietų, tamsą ir atšiaurų vėją. Turbūt dėl to ir esame kone liūdniausia Europos tauta. Tiesa, kaip žmonės gyvena prie poliarinio rato, tai man visai galva neišneša. turbūt aš ten neišgyvenčiau nei vienos žiemos.

O kad visai nebūtų liūdna ir niūrų, šiandien keptuvėje vištiena su daržovėmis. Pasirodo, ir mes kartais mėsą valgome. :)


Sudėtis:
1 svogūnas
2 pomidorai
Brokolis
Virta vištiena (krūtinėlė)
Pusė cukinijos
1 skiltelė česnako
Sojų padažas
Druska, pipirai

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti gabalėliais, česnaką smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame kepti svogūnus ir česnaką. Kai svogūnai šiek tiek suminkštėja, sudėti nedideliais gabalėliais pjaustytą cukiniją. Dar šiek tiek pakepus, dėti smulkiomis dalelėmis supjaustytą brokolį. Brokolis gali būti ir apvirtas - tada patiekalaui paruošti sugaišite dar mažiau laiko.
Kepančias daržoves pabarstyti druska ir pipirais, pagal skonį įpilti sojų padažo. Po minutės sudėti smulkiai supjaustytą virtą vištieną, išmaišyti. Galiausiai į keptuvę sukrėti nuluptus ir nedideliais kubeliais pjaustytus pomidorus. Dar truputį patroškinti, kol nugaruos dalis pomidorų skysčio ir patiekti, apibarsčius laiškiniais svogūnais.
Skanaus!
 

2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Tešlos šaukšteliai su trijų sūrių mišraine

Jei ruošiate užkandžius šventiniam stalui, siūlau pasigaminti greitai pagaminamus tešlos šaukštelius su trijų sūrių mišraine. Jei labai mėgstate pikantišką mišrainę, kurioje sūris bei kiaušinis pagardintas česnaku, galite ir čia jo įspausti, bet rekomenduoju sūrius išragauti ir be česnako, o su kitokiu prieskoniu - saulėje džiovintais pomidorais.


Sudėtis:
Tešlos šaukšteliai
3 sūriai lygiomis dalimis: 
     Kietasis sūris
     Varškės sūris arba varškė(geriau gaminta namuose, kad nebūtų rūgšti)
     Sūris Mocarela
1 arb. šaukštelis smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
Krapai
Druska, pipirai
Majonezas

Paruošimas:
Visus sūrius sutarkuoti smulkia trintuve (smulkesnė nei burokinė, bet ne tokia smulki, kuria reikia ruošti bulves cepelinams). Įdėti sukapotus krapus, smulkintus saulėje džiovintu pomidorus, majonezą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti. Gautą mišrainę dėti į jau paruoštus tešlos šaukštelius ir patiekti į stalą. Skanaus!

2013 m. spalio 29 d., antradienis

Salotos su aštuonkojais

Prisimenu, kai buvau paauglė, svajojau būti manekene ir vieną dieną per televiziją mačiau laidą apie tuo metu žymiausią modelį Klaudiją Šifer. Kai žurnalistas jos paklausė, koks yra skaniausias maistas, ji atsakė: salotos. Aš tada sau pagalvojau: oi, tik nereikia čia savęs apgaudinėti - juk kas gali būti skaniau už šokoladą ar kokį pyragėlį. Tiesa, manekene jau nebetapsiu, bet dabar iš tiesų ir aš manau, kad pats skaniausias patiekalas - salotos. Juk jos gali būti tokios įvairios ir kasdien vis kitokios. Va, kad ir šitos - su konservuotais aštuonkojais.


Sudėtis:
Salotos sultenės
Laiškiniai svogūnai
Krapai
2 pomidorai
Ilgas agurkas
Konservuoti aštuonkojai
Citrinos sultys (pagal skonį)
4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai
1 arb. šaukštelis smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
Saldžiai aštrus čili padažas (pagal skonį)

Paruošimas:
Salotas nuplauti, nusausinti ir sudėti į lėkštę. Ant viršaus dėti skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir agurką, pjaustytą labai plonomis juostelėmis (geriausia pjaustyti daržovių skustuku). Ant daržovių dėti konservuotus aštuonkojus, pabarstyti smulkintų laiškinių svogūnų ir krapų.
Atskirame inde paruošti salotų užpilą. Aliejų sumaišyti su druska, pipirais, citrinų sultimis. Dėti arbatinį šaukštelį saulėje džiovintų, susmulkintų pomidorų ir pagal skonį įpilti saldžiai aštraus čili padažo. Viską gerai išmaišyti ir pilti ant salotų.
Skanaus!

2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Vėrinys iš biserio karoliukų

Šią vasarą besiruošdama įmonės jubiliejaus renginiui, nutariau prie suknelės priderinti rankų darbo vėrinį. Interneto platybėse radau idėją apie "orinį" vėrinį (rusiškai jis vadinamas - воздушка, tad įvedus šį pavadinimą paieškos lange, rasite daugybę pavyzdžių). Kadangi jį pasigaminti nėra labai sunku, tad ėmiausi darbo. Šiame darbeliui skyriau porą vakarų ir šventėje pasipuošiau savo vėriniu. Tiesa, ne itin nutaikiau spalvas ir vėrinio mėlynumas buvo skirtingas nei suknelės mėlis, bet... ką darysi. :)

O vėrinys atrodė šitaip:


Jam pagaminti naudojau melsvus bei bespalvius, skaidrius biserio karoliukus ir šiek tiek kito atspalvio kristalinius blizgius karoliukus. Suvėriau karoliukus ant valo (kadaise jį pirkau žvejų parduotuvėje) taip, kad karoliukai būtų susimaišę. Suvėriau karoliukų tiek, kad išėjo apie 3 metrai valo su karoliukais. Po to ėmiau vąšelį ir nėriau paprastą pynutę, vis įterpdama po karoliuką. Darbas reikalaujantis atidumo, kruopštumo ir kantrybės.

Sumezgiau taip visus karoliukus ir ėmiausi formuoti vėrinį. Ant storo kartono nusibraižiau trapeciją ir dėliojau pynutę nuo plačiausio trapecijos krašto aukštyn link siauresnio, vis prismeigdama kraštą adatėle. Po to reikėjo tuos kraštus sumegzti ir uždėti antgalį. Tiesą sakant, man tai buvo sunkiausia dalis. Kai jungiamosios detalės buvo uždėtos - vėrinys baigtas.


Labai vaizdžiai aprašyta kartu su nuotraukomis, kaip gaminti šį vėrinį, šiame puslapyje.

O taip mano vėrinys atrodė ant kaklo.


Toks vėrinys, pagamintas su meile, gali būti ir puiki dovana mamai, sesei, draugei. Sėkmės kuriant savo vėrinius!