2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Sveikinimai mamytėms!

Šiandien - visų mamų diena. Sveikinu, pirmiausia, savo Mamą, o kartu ir visas Mamytes šios gražios šventės proga.

Nuotrauka pasiskolinta iš čia: qisforquilter.com

Kol nebuvau mama, nesuprasdavau, kai kas nors sakydavo, jog vaiko gimtadienio proga reikia sveikinti ir mamą, bet dabar sakyčiau, kad mamas reikia sveikinti kiekvieną dieną. O Motinos dieną ypač! Visos pasaulio gėlės šiandien žydi tik mamoms ir lenkia kartu su visais vaikais galvas už mamyčių kantrybę, išmintį, šypsenas, padovanotas gražiausias akimirkas mūsų - vaikų - gyvenime. Būkite sveikos, stiprios ir tiesiog būkite! Sveikinu!

2014 m. gegužės 1 d., ketvirtadienis

Žaliavalgiškas jogurtas

Toliau tęsiam eksperimentus su žaliavalgišku maistu. Per vieną televizijos laidą viena iš garsių Lietuvos žaliavalgių Gražina Gum pristatė paprastą žaliavalgiško jogurto receptą, tada aš ir mano kolegės suskubom jį išbandyti. O šiandien pagaminau kitokį žaliavalgišką jogurtą, tad pasidalinsiu dviem jogurtų receptais. Tiesa, nuotraukos tik vieno jogurto, bet iš esmės - vaizdas toks pat ir kito.


I variantas
Sudėtis: 
Pusė ananaso
1 gerai prinokęs avokadas

Paruošimas:
Nuluptus vaisius sudėti į virtuvinį trintuvą (kitaip vadinamą, blenderį) ir suplakti iki vienalytės košelės konsistencijos. Skanaus!

Šio jogurto skonis man šiek tiek priminė obuolius, bet jis tikrai skanus ir sotus. Jei trūksta saldumo, galima įpilti šiek tiek agavų sirupo, be to, galite pabarstyti chia sėklomis.


II variantas
Sudėtis:
Nedidelis mango
Pusė avokado
Pusė didelės kriaušės
Šlakelis migdolų grietinėlės
Chia sėklos

Paruošimas:
Mango, avokadą, kriaušę sutrinti blenderiu, įpilti šiek tiek migdolų grietinėlės ir vėl sumaišyti. Jei trūksta saldumo, galima įpilti šiek tiek agavų sirupo. Pabarstykite chia sėklomis ir mėgaukitės.
Skanaus!