2015 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Veganiški avižiniai sausainiai

Ne paslaptis, kad kartais mėgstu išbandyti ir žaliavalgiškus ar veganiškus receptus. Pati tokiam mitybos pasikeitimui, kai nevalgai nieko, išskyrus daržoves, vaisius, riešutus ir kruopas, nesiryžčiau, tačiau vieną kitą patiekalą mėginu paruošti.

Kadangi šią vasarą daug laiko praleidžiame sode, o ten valgyti irgi norisi, tad vis bandau atrasti naujų patiekalų, kurie tiktų valgymui gamtoje. Tuo tikslu tobulinu visokiausių sumuštinių, salotų ar karštų, tampančių šaltais, patiekalų gamybą. Na, ir žinoma, sode norisi ko nors saldaus. Tai šį kartą papasakosiu apie veganiškus sausainius. Taip, taip, veganai nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų (nei kiaušinių, nei pieno, nei sviesto, nei sūrio, ką jau bekalbėti apie mėsą ir žuvį).

Sausainius paruošti labai lengva, jiems reikia tik kelių produktų. O skonis? Nepasakyčiau, kad kažkas labai ypatingo, bet jei norite greitai ir lengvai paruošiamų sausainių - tai jie. Be to, mano vaikas tikrai skaniai juos valgė ir vis prašydavo pakartoti.


Sudėtis:
2 gerai prinokę bananai
Stiklinė avižinių dribsnių
Sauja razinų
2 valg. šaukštai linų sėmenų
Agavos sirupo (jei trūksta saldumo)

Paruošimas:
Bananus sutrinti šakute ar trintuvu iki vientisos masės. Į ją berti avižinius dribsnius, razinas ir linų sėmenis ir gerai išmaišyti. Jei manote, kad trūksta saldumo, įpilkite į masę šiek tiek agavų sirupo. Masę palikti bent 30 min. ar valandą, kad dribsniai šiek tiek išbrinktų. Tada šaukštu dėti tešlą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti apie 20-25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainiai turi tapti rusvi.
Razinos ir linų sėmenys nėra būtini šiame recepte, juos galite keisti kitais priedais: įvairiais riešutais (kokoso, migdolų riekelėmis, kapotais lazdynų riešutais....), sėklomis, džiovintais vaisiais. Arba galite gaminti be priedų - tada sausainiams paruošti reikės tik dviejų ingredientų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą