2015 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

Kūčiukai

Net nematau  kur ir nežinau kaip, bet gruodis vos spėjęs prasidėti, jau netrukus ir baigsis. Dar tiek norisi nuveikti, dar tiek įspūdžių patirti, o metai jau skaičiuoja paskutines dienas. Nors aš beveik neišeinu iš virtuvės, bet kažkaip su vaiku pasivėlinom, tai ir šiemet likom be meduolinio namelio. Už tai su malonumu draugams ir draugų draugams kepu sumuštinių tortus su tunu, lašiša, Fetos sūriu ir mascarpone bei džiovintais pomidorais. Einamiausias tortas mano virtuvėje, dėl kurio, panašu, jau rikiuojasi eilė, o garsas eina iš lūpų į lūpas. :) Ir atrodo jis maždaug taip:


Visada malonu, kai kam nors patinka mano kepti tortai, tad visada džiaugiuosi, kai yra kam kepti.

Bet šiandien ne apie sumuštinių tortą rašysiu.  Noriu pasidalinti praėjusių metų patirtimi, kepant kūčiukus. Iš tiesų sugalvojau apie tai parašyti todėl, kad jau gerą savaitę vis internete mirga kūčiukų receptai, bet daugelis iš jų yra su kiaušiniais ar pienu. O koks pienas ar koks kitas gyvulinės kilmės produktas dedamas į kūčių patiekalus? Tad mano receptas tikrai be jokių kūčioms neleistinų produktų. Kūčiukai išeina truputį traškūs, bet skanūs.


Sudėtis:
2-3 st. miltų
1 arb. šaukštelis sausų mielių
3 valg. šaukštai aliejaus
1 valg. šaukštas cukraus
Žiupsnelis druskos
Vandens

Paruošimas:
Vandenį pašildyti iki maždaug 40 laipsnių. Į puodelį įpilti truputį šilto vandens, įberti cukraus, mielių ir gerai išmaišyti. Visa tai palikti 10 minučių pastovėti.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, druską, aguonas, išmaišyti. Viduryje padaryti duobutę ir į ją pilti mielių mišinį, aliejų bei šiltą vandenį. Suminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga ir nelabai kieta. Tešlą palikti porai valandų pakilti. Tada pakilusią tešlą dar kartą suminkyti ir iš jos suformuoti ilgas "dešras" bei jas supjaustyti gabalėliais. Kūčiukus dėti kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepti, kol gražiai pagels.
Valgyti per kūčias su kisieliumi ar aguonų pienu.

1 komentaras:

  1. Ar yra bloge sumustiniu torto receptas labai skaniai skamba

    AtsakytiPanaikinti