2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Sesers įrašas: lašiša, kepta popieriniame vokelyje

Vėl mintys iš Lauros Calder receptų lobyno J
Mūsų namuose dažniausiai valgoma žuvis yra lašiša, upėtakis. Kiekvieną žiemą vyras žvejoja stintas, tai jas ir valgome žiemą J Jos man tokios žiemos žuvytės, pavasario šauklės, nes taip kvepia agurkėliais šviežiais, kad pradedi laukti pavasario J Šviežia žuvis visada skanu. J Bet šiaip nesu žuvies mėgėja, man skaniau krevetės, midijos. Austrę ragavau vieną kartą, bet taip ir nesupratau ar man patiko J Manau reikėtų dar pabandyti J Galvoju, kad labai norėčiau gyventi ten, kur visada galima valgyti šviežias jūros gėrybes. Gal tada įvertinčiau ir kitokią žuvį. O namie lašišą dažniausiai kepu orkaitėje, suvyniotą į foliją, bet šį kartą pagalvojau, kad pabandysiu, kaip Laura Calder padaryti vokelį iš kepimo popieriaus.


Reikės:
Lašišos ar upėtakio
Cukinijos
Morkos
Porų
Morką, porą ir cukiniją supjaustyti ilgais šiaudeliais. Juos lengvai pakepinti keptuvėje, kad nebūtų visai suminkštėję. Žuvį pabarstyti druska, pipirais ir sudėti ant kepimo popieriaus, ant žuvies sudėti pakepintas daržoves. Užlenkti kepimo popieriaus galus ir gerai užspausti. Kepti 20min. 180 įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti su bulvėmis, ryžiais ar kitomis kruopomis, o galima valgyti ir vien su daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą