2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Mascarponės sūrio keksas su uogomis

Turiu kovo mėnesio "ligą" - kai į mūsų šalį vis delsia ateiti pavasaris, vis dažniau pagaunu save naršančią po kelionių interneto puslapius ir besirenkančią, kur nukeliauti, kad galėčiau sušilti. Renkuosi, renkuosi, o po to pasižiūriu į savo darbų kalendorių ir... keliones vėl pamirštu. Manau, ir dabar bent iki birželio vidurio teks palaukti. O birželį ir čia jau šilta... Et, užburtas ratas. Reikia išgerti arbatos su pyragu.

Tačiau kartais taip nutinka, kad labai norisi pyrago, o kokio nors ingrediento šaldytuve trūksta. Bet išeitis visada yra. Taip nutiko ir šį kartą - neradau šaldytuve nei sviesto, nei margarino, tad kepiau pyragą iš mascarpone sūrio. Rezultatas nudžiugino - purus, minkštas, lengvas keksas. O įmaišytos uogos suteikė papildomos gaivos.


Sudėtis: 
250 g mascarpone sūrio
Pora šaukštų augalinio aliejaus (naudoju alyvuogių išspaudų aliejų)
3 kiaušiniai
Beveik pilna stiklinė cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinis cukrus
1 stiklinė miltų
Pora saujų šaldytų uogų (pvz., juodųjų serbentų, o aš šį kartą naudojau juodųjų serbentų ir agrastų hibridus, kurie auga mano tėvų sode, - net nežinau, kaip tos uogos vadinasi)

Paruošimas:
Mascarpone sūrį išsukti su aliejumi ir cukrumi. Įberti vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius ir vėl gerai išsukti. Suberti kepimo miltelius ir miltus - sumaišyti tirštos grietinės konsistencijos tešlą. Galiausiai suberti šaldytas (arba šviežias) uogas ir išmaišyti.
Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. O geriausia, vis žvilgtelėti į kepantį pyragą ir kai jis gražiai pakils ir apskrus, patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs.
Skanios popietinės arbatos su pyragu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą