2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Varškės desertas su pistacijomis

Jau beveik keturi mėnesiai nebevalgau jokių pyragų, pyragėlių, sausainių ir kitų kepinių. Na, būna kartais, kad prie progos suvalgau kokį gabalėlį torto, bet tikrai taip nebepiktnaudžiauju kepiniais kaip anksčiau. Juk seniau net neįsivaizduodavau, kaip gali prasidėti rytas be kavos su pienu ir bandelės, pyrago ar kito kokio kepinio. Dabar pusryčiams dažnai renkuosi bananus  - sotumo tiek pat, o ir sveikiau.

Iš tiesų niekada negalvojau, kad reikia atsisakyti kepinių, tačiau po kelių labai aiškių ženklų (turbūt atsiųstų kažkieno iš aukščiau, besirūpinančio mano sveikata) nusprendžiau, kad reikia vis dėlto šio patarimo paklausyti. Ir žinot, visai nesigailiu. Dabar manęs jau visai nebetraukia jokie pyragai ir ramiai praeinu pro Maximos konditerijos skyriuje gulintį Kuršėnų vyniotinį, o sugedusi orkaitė visiškai neliūdina.

Nors ir nevalgau pyragų, bet desertų neatsisakiau. Štai vaiko gimtadieniui gaminau puikų ledų tortą (kurį vaikas iki šiol prisimena ir, kai kas nors filmukuose pradeda kalbėti apie tortus, jis bėga į šaldiklį ieškoti torto), o visai neseniai pradėjau gaminti gana riebų, bet labai skanų varškės desertą. Žinoma, geriausia, jei varškė gaminta namuose ir yra nerūgšti.


Sudėtis:
200 ml riebios grietinėlės
150 g varškės
2 valg. šaukštai cukraus
2 valg. šaukštai kondensuoto pieno
Vanilinis cukrus
Pistacijos

Paruošimas:
Grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi suplakti iki gana standžių putų. Tik neperplakti - ji turi būti ne kieta, o minkštos konsistencijos. Į grietinėlę sudėti varškę, kondensuotą pieną ir vėl plakti mikseriu, kol viskas gerai susimaišys ir taps vientisa, gražia mase. Ragaujam ir pagal skonį saldinam. Dedam masę į indelius ir pabarstome kepintomis pistacijomis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą