2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

Salotos su virta vištiena

 Kadangi dirbu fabrike, tai pas mus kartais vyksta visokių įdomybių. Pavyzdžiui, šiandien turėjome mokomąsias pratybas - evakuaciją bei gaisrininkų mokymus, kaip gesinti gaisrą gesintuvu. Atlėkė dvi gaisrininkų mašinos ir ieškojo "nukentėjusio žmogaus". Po to parodė savo sugebėjimus ir, kaip mes juokaujame, palaistė fabriko teritorijoje pievelę, mus pamokė naudotis gesintuvais ir išvažiavo. Tiesa, aš su savo aukštakulniais nėjau juokinti žmonių ir nebandžiau užgesinti ugnies daugiau nei 4 kg sveriančiu gesintuvu, bet kiti darbuotojai aktyviai dalyvavo šiame užsiėmime. O kolegos iš Vilniaus buvo beveik supanikavę, kas pas mus atsitiko, kad niekas nekėlė telefono ragelių, nes kaip tik tuo metu kažkam kažko baisiai iš mūsų prisireikė. Bet juk kai pypsi garsus signalas, tai jau beveik niekam nekyla mintis neštis telefono į evakuacijos vietą - nebent man. :)


Smagu kartais tokiais mokymais praskaidrinti dieną. Tuo labiau, kad dėl šios veiklos buvo proga praleisti vieną neįdomų ir niekam (išskyrus organizatorių) nereikalingą susirinkimą.

Na bet mokymai mokymais, o valgyti vis tiek reikia. Vasarą pas mus karaliauja salotos. Šį kartą lėkštėje salotos su virta vištiena. Salotos paruošiamos labai greitai ir yra labai sočios. Tokiu patiekalu pasisotinsite tiek pietų, tiek vakarienės metu.


Sudėtis: 
Virta vištienos krūtinėle
Indelis konservuotų žaliųjų žirnelių
3 švieži agurkai
Avokadas
Krapai, laiškiniai svogūnai
Druska
Alyvuogių aliejus

Paruošimas:
Virtą vištieną supjaustyti kubeliais, agurką ir avokadą - nedideliais gabalėliais. Viską dėti į salotinę lėkštę, suberti žirnelius, įberti smulkintų krapų, laiškinių svogūnų, pabarstyti druska, užpilti aliejaus ir gerai išmaišyti.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą