2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Saldumynai Kalėdinėms dovanoms

Kasmet prieš Kalėdas ruošiu savo artimiesiems dėžutę namuose gamintų saldumynų. Apie tai jau esu rašiusi čia ir čia. Šie metai tikriausiai nebus išimtis, tad pradedu ieškoti saldumynų idėjų. O su jumis pasidalinsiu savo praėjusių metų ruoštų saldainių ir sausainių vaizdeliais bei receptais.

Dėžučių buvo tiek...


Kadangi laiko saldumynų ruošimui nebuvo labai daug, tad visi trys saldūs gaminiai buvo gana greitai ir lengvai paruošiami.

Pirmas saldžios dėžutės sluoksnis - florentinai. Apie juos jau buvau rašiusi čia. Jų paruošimui reikalingi vos keli ingredientai, o ir eksperimentams labai daug erdvės. Galite naudoti ne tik kokosus, bet ir migdolų plokšteles, kitus riešutus. O tiesa, esu ragavusi ir tokius florentinus su kukurūzų dribsniais (sausais pusryčiais). Tad eksperimentuokite drąsiai.


Antras dėžutės sluoksnis - jau tradiciniu tapęs griliažas. Vėlgi reikia vos kelių ingredientų: cukraus, jūsų mėgstamų riešutų ar sėklų. Mano griliažas buvo su migdolais ir su sezamo sėklomis.



Paskutinis sluoksnis - greiti šokoladiniai saldainiai. Jiems reikės balto ir juodo arba pieniško šokolado, džiovintų vaisių, uogų, riešutų ir sėklų. Ant vandens vonelės ištirpinkite šokoladą - baltą šokoladą tirpinkite viename inde, o pienišką ar juodąjį (kokį labiau mėgstate) - kitame. Ant padėklo ar kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus (geriau su silikono sluoksniu, kad saldainiai neprikibtų), šaukštu dėkite vieno šokolado, o ant viršaus - kito. Tada kol šokoladas dar skystas, papuoškite džiovintais vaisiais, riešutais, sėklomis. Palaukite kol saldainiai sustings ir dėkite į dėžutes.


Tokie saldainiai buvo praėjusiais metais, kokie bus šiemet - dar nesugalvojau. :) Bet ir apie juos papasakosiu.
Gražaus pasiruošimo šventėms!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą