2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Sugrįžtuvės su Florentinais

Pagaliau pagaliau, aš turiu naują draugą - kompiuterį! Stambios neplanuotos išlaidos, bet už tai vėl galiu sėdėti prie normalaus dydžio ir, svarbiausia, BAISIAI greitai veikiančio daikto. O dar čia tiek man visokių programų prirašė.... Et, teks mokytis jomis visomis dirbti. Žodžiu, esu patenkinta savo naujuoju pirkiniu, nors ir labai gaila senučiuko bevardžio draugo, su visais mano turtais išėjusio Anapilin.

O sugrįžtuvių proga noriu pasidalinti labai greitu ir paprastu Florentinų receptu. Šitą receptą kadaise radau viename iš maisto tinklaraščių (atsiprašau, bet neprisimenu, kuriame; nuoroda dingo sename kompiuteryje), bet išbandžiau ir paimprozavau tik dabar. Aišku, tikrieji Florentinai ruošiami visai kitaip ir ingredientų jiems reikia gerokai daugiau, bet jei pas jus, pavyzdžiui, netikėtai užsuko svečiai, o namie nė trupinėlio jokio deserto, tai šitas patiekaliukas kaip tik jums.Bet ir šiaip skanu tokį suvalgyti prie kavos. O gal net gražiai sudėjus į dėžutę kam nors ir padovanoti kaip valgomą dovaną bet kokia proga.


Sudėtis:
Indelis kondensuoto saldinto pieno
100 g kokoso drožlių
100 g sezamo sėklų
100 g migdolo plokštelių

Paruošimas:
Riešutus ir sezamo sėklas sumaišyti su kondensuotu pienu. Šaukšteliu masę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginti, kad gautųsi plokšti nestori blyneliai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą