2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Salotos su lašiša ir avokadų kremu

Po ilgos pertraukos ir vėl sugrįžtu dalintis receptais ir kitais savo atradimais. Daugiau nei mėnesį vis neturėjau laiko prisėsti parašyti - organizavau įmonės jubiliejinį renginį išoriniams partneriams, tad darbų buvo tiek, kad dirbau ir dienomis, ir naktimis. Bet viskas baigėsi, renginys praėjo sėkmingai - peržiūrėsiu fotografo padarytas nuotraukas ir gal atrasiu renginio akcentų, kuriais galėsiu pasidalinti.

Dabar jau kelios dienos atostogauju. Ir tiesą sakant, tik spėjau įsijausti, o jau atostogos eina į pabaigą - po Joninių vėl į darbą. Per šias atostogas taip tinginiauju, kad net nejaukiai prieš save jaučiuosi: juk tiek daug ketinau darbų namie nudirbti. O sugebėjau tik išvirti hidrolatą iš rožių žiedlapių (žr. nuotrauką) ir išvirti braškių uogienės. Bet dar turiu keturias laisvas dienas, tai bandysiu kažką gero nuveikti (išskyrus nuvažiavimą prie jūros).


Sugrįžimo proga dalinuosi lengvomis vasariškomis salotomis su lašiša ir avokadų kremu. Kai lauke taip karšta, tai net nesinori jokio karšto maisto. Tiesa, tuoj pat sau paprieštarausiu: pastarųjų dviejų dienų topas - keptos šviežios bulvės su krapais ir laiškiniais svogūnais. O dar šalia stiklinė kefyro... Desertui - braškės su cukrumi ir pienu... et, lietuviška vasara.... :)

Hmmm.... grįžkime prie salotų.


Sudėtis:
Rukolos (gražgarsčių) salotos
Laiškiniai česnakai
Pundelis ridikėlių
Gerai prinokęs avokadas
2 pomidorai
Keli valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Sūdyta lašiša
Druska, pipirai
Pusė arb. šaukštelio saulėje džiovintų smulkintų pomidorų
Citrinos sulčių

Paruošimas:
Gerai prinokusio avokado minkštimą išskobti, apšlakstyti citrinos sultimis ir sutrinti. Įberti druskos, pipirų, įdėti džiovintus, smulkintus pomidorus ir jogurtą. Viską gerai išplakti virtuviniu trintuvu (blenderiu) ir trumpam atidėti į šalį.
Į lėkštę dėti salotų lapelius, griežinėliais supjaustytus pomidorus ir ridikėlius. Ant daržovių dėti avokado kremo, ant jo plonai pjaustytą lašišą ir pabarstyti smulkintais laiškiniais česnakais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą