2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Kalėdiniai atvirukai

Kalėdos - tai tas metas, kai rūpinamės ne tik tuo, ką Senelis Šaltis atneš mūsų artimiesiems, bet ir kaip tos dovanėlės bus supakuotos. Be to, dažniausiai kiekvieną dovanėlę lydi ir beveik būtinas atributas - šventinis atvirukas. Tiesa, gaila, kad jau nebe tie laikai, kai draugams ir pažįstamiems siųsdavome atvirukus paštu. Dabar šį ritualą pakeitė elektroniniai atvirukai, kuriuos paprastai išsiunčiame paskutinę darbo dieną prieš šventes. 

Bet jei nesiunčiame atvirukų paštu, tai bent jau galime pagaminti keletą jų artimiesiems ir įteikti Kalėdų rytą (arba Kūčių vakarą - jei Seneliai Šalčiai nebeturi kantrybės ir dovanos jiems drasko maišą). 

Tokius atvirukus gaminau prieš porą metų. 


Vienos rūšies atvirukai pagaminti iš juostelių, jas suklijuojant kaip eglutes.


Kitos rūšies atvirukai su eglutėmis, išlankstytomis iš popieriaus. Lankstymo schemą galite rasti čia.




Pirmoji šių metų atvirukų partija buvo gana spalvota. Kam patinka burbulai, galima lengvai nupiešti tokius atvirukus. Reikia tik turėti storesnio popieriaus (galima ir faktūrinio), keleto flomasterių ar spalvotų rašiklių. Ir štai rezultatas:




Be to, jei piešti nelabai sekasi, galima tiesiog kūrybiškai pažvelgti į fejerverkus. :) 



Galiausiai, mėgstu japoniškos kompizicijos stilių, todėl gaminu ir tokius atvirukus, kurie iš esmės tinkami bet kuriai progai. 


 
Iš tikrųjų nežinau, ar tikrai tas stilius vadinasi būtent taip, bet kai mokiausi dailės mokykloje, mūsų kompozicijos mokytoja jį taip įvardino. Jo esmė - kompozicijos padalijimas į kelias dalis ir dekoravimas linijomis bei tušavimu. Linijos, atsimušusios į lapo padalijimo vietas, privalo keisti kryptį. Bet tokiu pat dekoravimu galima piešti ir burbulus. 

 
Tokios mano atvirutės. Tiesa, šiųmetinių nededu, nes blog'e lankosi ir tie, kuriems atvirukai bus skirti. :)

O čia kelios idėjos iš visagalio interneto:

 
Gerų kūrybinių minčių! Smagaus pasiruošimo šventėms! O ryt pradėsim didžiuosius kepimus ir saldainių ruošimą.

3 komentarai: