2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Trinta špinatų sriuba


Aš mėgstu trintas sriubas, todėl kartais eksperimentuoju su produktais ir žiūriu, koks gaunasi rezultatas. Šį kartą gaminau špinatų sriubą, bet pridėjau salierų stiebų ir skonis išėjo visai kitoks nei tradicinės špinatų sriubos. Be to, sako, kad salierai yra tas produktas, kurio virškinimui sunaudojama daugiau kalorijų nei jis pats turi. O špinatai sugeria perteklinius mūsų suvalgytus riebalus. [Va kiek informacijos kartais suteikia kulinarinės laidos. Tik gaila, kad kažkodėl tos laidos neberodo]. Taigi sriubytė išeina tokia "valgyk ir lieknėk". :)

Sudėtis:
200 g šaldytų špinatų
4 bulvės
1 didelis svogūnas
1 morka
2 skiltelės česnako
Keletas saliero stiebų (gali būti šaldyti)
Druska, pipirai, kiti prieskoniai

Paruošimas:
Bulves, morką, svogūną ir česnakus supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais, užpilti vandeniu ir virti, kol visos daržovės suminkštės. Baigiant virti, sudėti pjaustytus saliero stiebus ir dar pavirti keletą minučių. Paskaninti sriubą druska, pipirais, kitais prieskoniais. Kai daržovės suminkštėja, puodą nuimti nuo ugnies ir sudėti šaldytus špinatus. Puodą uždengti ir palaikyti keletą minučių. Po to viską sutrinti virtuviniu trintuvu ir gautą sriubą dar kartą šiek tiek pakaitinti. Patiekti su grietine.

1 komentaras:

  1. O spalva skonio receptoriams nesignalizuoja, kad žolė yra žolė?

    AtsakytiPanaikinti