2015 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

Trinti svarainiai su medumi

Šiuo receptu dalinuosi truputį pavėluotai - juk dabar ne svarainių metas. Bet, jei kas nors juos laikote vėsiame rūsyje ir kartas nuo karto išsitraukiate po vieną ar kelis sugraužti, tai traukite tų svarainių daugiau.

Kadangi praėjusiais metais mano tėvai sode priaugino daug svarainių, tad pjaustyti juos ir užpylinėti cukrumi jau buvo išsekusi kantrybė. Todėl pasinaudojau Gražinos Gum žaliavalgišku patarimu - svarainius sutrinti su medumi.


Taigi imate svarainius, supjaustote juos gabalėliais ir trinate virtuviniu trintuvu (kitaip sakant, blenderiu) su skystu medumi. Gražina Gum siūlo palikti ir visas seklytes, bet aš kažkaip suabejojau, ar jos netaps karčios, todėl išėmiau.
Tokius sutrintus svarainius sukrėsti į indelius ir kišti į šaldiklį. Prieš skanaujant atšildyti. Arbata iš tokių svarainių tikrai jus sušildys šaltais žiemos vakarais.
Skanaus! Būkite sveiki!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą