Šį kartą receptas bus be nuotraukos. Kai išviriau tokius naujoviškus barščius, tai pagalvojau, kad pirma reikia juos paragauti, o tada fotografuoti. Bet kai jau pagalvojau, kad reikia fotografuoti, tai tų barščių kaip ir nebeliko. Bet manau, kad dar tokią sriubą virsiu, tad gal nuotrauka pasirodys vėliau. O gal jūs pasitelksite savo fantaziją ir įsivaizduosite, kaip gi ta sriubytė atrodo.
Sudėtis:
3-4 burokėliai (aš naudojau žalius, bet gali būti ir virti)
2 bulvės
Svogūnas
3 saliero stiebai
4 valg. šaukštai kvietinių kruopų
Didelė morka
Pora saujų šviežių arba pusė nedidelio indelio (~120 g) konservuotų rūgštynių
Druska, pipirai, lauro lapai
Paruošimas:
Puode užvirinti vandenį ir į jį suberti kruopas. Įberti druskos, pipirų, įmesti lauro lapelius. Pavirti keletą minučių, sudėti nedideliais kubeliais pjaustytas bulves.
Morką sutarkuoti burokine tarka ir apkepinti su smulkiai pjaustytu svogūnu. Burokėlius supjaustyti mažais kubeliais, saliero stiebus juostelėmis.
Kai puode bulvės beveik išverda, sudėti morkas su svogūnais, burokėlius, salierus. Pavirus kelias minutes sudėti ir rūgštynes. Dar pavirti kelias minutes, įberti prieskonių (jei trūksta) ir, jei neužtenka rūgšties iš rūgštynių, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
Skanaus! Patiekti su grietine ir juoda duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą