2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Velykos: kiaušinių dažymas lengvai ir paprastai

Žvilgt į kalendorių, o ten jau ne už kalnų ir Velykos. Pasirodo, jau net visai ne už kalnų, o už mažiau nei savaitės. Bet šiai šventei kažkaip aš nelabai ir ruošiuosi. Abi religinės šventės (Kalėdos ir Velykos) man yra labiau ne tos dienos, kai minios žmonių eina į bažnyčias, o tos akimirkos, kai prie vieno, gausiai vaišėmis nukloto stalo sėdime visa šeima.

Kaip bebūtų, Velykų rytą privalu ant pusryčių stalo padėti lėkštę, pilną margučių. Kaip žinia, kiaušinių dažymas, ypač tradiciniais būdais, užima daug laiko ir reikalauja tam tikrų įgūdžių, o ne kiekvienas jų turime. Todėl pateikiu keletą idėjų, kaip dekoruoti kiaušinius greitai ir lengvai.

Žinoma, paprasčiausias būdas dažyti kiaušinius yra nusipirkti parduotuvėje pakelį įvairiaspalvių dažų, juos paruošti ir merkti po vieną virtus kiaušinius. Bet kad kasmet tie kiaušiniai nebūtų tokie vienodai spalvoti ir nuobodūs, dažykite juos šiek tiek kitaip.

Gal norite taškuotų kiaušinių?

Nuotrauka iš čia: Lilluna.com

Kad tokius pagamintumėte, jums prireiks tų pačių dažų, ištirpinamų karštame vandenyje, ir mažų, apvalių lipdukų. Virtus kiaušinius apklijuojate lipdukais, merkiate į dažus, o kai dažai nudžiūsta, lipdukus nuplėšiate ir gaunate tokius taškuotus kiaušinius.

Kitas taškavimo būdas - blizgūs klijai. Jų būna visose kanceliarinių prekių parduotuvėse. Manau, taip taškuoti kiaušinius turėtų patikti ir vaikams.

Nuotrauka iš čia: Apumpkinandaprincess.com

Kitas būdas - kiaušinius apvynioti gumelėmis ir merkti į dažus. Tose vietose, kur gumelės prisispaudžia prie kiaušinio, bus balta, o kitur - spalvota.

Nuotrauka iš čia: Marthastewart.com

O jeigu norite marmurinių kiaušinių, į dažus įlašinkite aliejaus.

Nuotrauka ir aprašymas čia: Crafts.kaboose.com

Turintiems daugiau meninių sugebėjimų ar bent jau akvarelės namuose, turėtų patikti tokie kiaušiniai.

Nuotrauka ir aprašymas čia: Ohmy-creative.com

O galite ir visai nedažyti kiaušinių, o apklijuoti juos žolės lapeliais.

Nuotrauka iš čia: Bhg.com

Galiausiai, jei mėgstate kruopščius darbus ir turite daug kruopų.

Nuotrauka iš interneto platybių [tikslią nuorodą kažkur pamečiau]

Beje, jei norite pasigaminti natūralių dažų, perskaitykite receptus čia - tai visai nesudėtinga.

Jaukaus švenčių laukimo ir gražių margučių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą