2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Karamelinis pyragas "Tinginys"

Jau turbūt esu minėjusi, kad man geriausi pusryčiai yra arbata (arba kava su pienu) ir gabalėlis kokio pyrago, torto ar galų gale bandelė. Ir kartais tam gardžiam saldumynui pagaminti nereikia nei labai daug produktų, nei begalės laiko. Ir turbūt nenustebinsiu pasakydama, kad kaip tik toks saldumynas yra visų gerai žinomas pyragas "Tinginys". Tik šį kartą jis kitoks - be kakavos ir su karamelizuotu sutirštintu pienu.


Sudėtis:
400 g sausainių (Selga, Gaidelis ar kažkokių panašių)
150 g sviesto
Indelis karamelizuoto sutirštinto pieno (aš naudoju Rokiškio karamelizuotą sutirštintą pieną (nes jis niekada nebūna susicukravęs), bet galima naudoti ir Rududu)

Paruošimas:
Sausainius sulaužyti. Sudėti minkštą, kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišyti ir dėti ant folijos. Suformuoti dešrą, suvynioti į foliją ir kišti į šaldytuvą nakčiai. Ryte jau galite mėgautis gardžiu kąsneliu.


Beje, vietoj paprastų sausainių galima naudoti ir krekerius. Esu bandžiusi tokį tinginį su saldžiais krekeriais žuvytėmis ir formavau jį ne kaip dešrą, o pyragą į formą, nuimamais kaštais. Buvo taip pat skanu.

Gradžios arbatos ar kavos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą