Nauji metai atėjo su trenksmu - turbūt daugiau nei pusvalandį už lango pokšėjo fejerverkai, nuo kurių triukšmo atsibudo ir mūsų pipiras. Žiūrėjo patenkintas į margaspalvius žiburėlius ir tiek įsiaudrino, kad po to net ir miego jam nebesinorėjo. Naujus metus sutikom gerai. :)
O dabar apie šiandieninį patiekalą. Per vieną Jamie Oliver'io laidą mačiau panašų receptą, kur jis derino paprastas bei saldžiąsias bulves ir Fetos sūrį. Tad aš dar "patobulinau" receptą ir pagaminau skanią bulvių mišrainę su sūriu. Pabandykit - skonis tikrai įdomus.
Sudėtis:
3 bulvės
1 didelė saldžioji bulvė (batatas)
1 svogūnas
Pusė cukinijos
100 g sūrio Feta
Petražolės
Aliejus
Balzaminis actas
Sojų padažas
Citrinos sultys
Paruošimas:
Bulves (paprastas ir saldžias) išvirti, atvėsinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ar truputį mažesniais šiaudeliais, sudėti į indelį, gausiai apibarstyti druska ir užpilti verdančiu vandeniu - taip svogūnai bus švelnesnio skonio. Po 10-15 min. vandenį nupilti ir svogūnus nusausinti.
Cukiniją supjaustyti šiaudeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į salotinę sudėti susmulkintas bulves, svogūnus, cukiniją ir kubeliais pjaustytą Fetos sūrį.
Užpilui sumaišyti aliejų, sojų padažą, balzaminį actą ir truputį citrinos sulčių. Ragaukite, kol užpilo skonis bus tinkamas jums. Užpilą supilti į salotas, įberti sukapotų petražolių ir gerai išmaišyti.
Skaniausia, kai mišrainė pastovi sumaišyta bent valandą.
Gero apetito!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą