2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Brokoliai su varške

Kad vasaris nebūtų toks pat liūdnas mano blog'e, pasistengsiu parašyti daugiau ir dažniau.  Žinoma, tik mėnesio pabaigoje bus aišku, ar mano geri norai virto tikrove, bet bent jau pasistengsiu. :)

Šiandien dalinuosi brokolių su varške receptu. Tai pakankamai greitas ir paprastas užkandis, puikiai tinkantis, pavyzdžiui, vakarienei. O jei mėgstate gaminti rytais, tai tiks ir pusryčiams. Yra tik viena bėda su šiuo patiekalu (bent jau man) - aš jį galiu suvalgyti visą iškart.


Sudėtis:
Brokolis
200 ml riebios grietinėlės
200 g varškės
Pora šaukštų saldžiojo čili padažo
Druska, džiovinta saldžioji paprika
Fermentinio sūrio (nebūtina)

Paruošimas:
Brokolį sulaužyti gabalėliais ir įmesti porai minučių į verdantį vandenį. Po to vandenį nupilti ir brokolius nusausinti.
Grietinėlę išplakti iki standžios masės, suberti druską, paprikos prieskonius, įpilti pagal skonį saldaus čili padažo, įdėti varškę ir dar kartą viską gerai išplakti.
Brokolį sudėti į kepimo indą, o ant jo lygiu sluoksniu dėti varškės masę. Galite viską pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepimo indą kišti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 20 minučių.
Kartais gamindama šį patiekalą, į kepimo indą kartu su brokoliais įdedu ir pusžiedžiais pjaustyto svogūno, bet iškepęs jis lieka kietokas. Be to, patiekalą labai skanu valgyti su pomidorais ir marinuotomis paprikomis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą