Viename savo įraše esu netyčia užsiminusi apie savo vyro mėgstamiausią Leningrado agurkinę sriubą. Tada aprašinėjau kažkokį kitą receptą, bet matau, kad į blog'ą vis kažkas užsuka ieškodamas būtent šios agurkinės recepto. Tad šį kartą išvirusi tokią sriubą nutariau ją nufotografuoti ir aprašyti receptą tiems, kas nori sužinoti, kaip verdama raugintų agurkų sriuba.
Sudėtis:
Pusė stiklinės perlinių kruopų
1 bulvė
Svogūnas
Didelė morka
4 rauginti agurkai
Druska, pipirai, keli lauro lapeliai
Aliejus kepimui
Paruošimas:
Kruopas nuplauti, sudėti į vandenį ir užkaisti virti. Į puodą įberti druskos, įdėti lauro lapelius. Kruopas virti tol, kol jos beveik suminkštėja. O tuo matu pasiruošti likusias daržoves - svogūną smulkiai supjaustyti, morką ir raugintus agurkus stambiai sutarkuoti.
Kruopos bebaigiant virti, į puodą sumesti nedideliais kubeliais pjaustytą bulvę. Svogūną ir morką apkepinti keptuvėje su aliejumi. Daržovės turi būti minkštos, o tada jas sudėti į puodą. Ten pat sudėti tarkuotus raugintus agurkus. Įberti pipirų ir dar pavirti keletą minučių.
Aš dažniausiai dar palieku uždengtą puodą ir leidžiu sriubai bent pusę valandos pailsėti. Tiesa, esu girdėjusi, kad kai kurie virdami šią sriubą įdeda porą šaukštų pomidorų padažo - čia jau nuo skonio priklauso.
Patiekite sriubą su grietine. Skanaus!
Dar labai gerai tinka i sita sriuba ideti virtu inkstuku. Tik tuos inkstukus reik bent pora kartu nuvirti atskiram puode, tada smulkiai supjaustai ir sudedi i jau beveik isvirusia sriuba ir dar paverdi 5 minutes :)
AtsakytiPanaikintiBŪTENT - JEI JAU LENINGRADO - TAI TIK SU INKSTAIS
PanaikintiKodėl Leningrado? Tikrai rasolnikas ne Leningrade išrastas, tuo labiau agurkinė
AtsakytiPanaikintiMėsos recepte nėra, todėl ir Leningrado, blokados metas
Panaikinti