2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Rankų darbo kosmetika: veido ir kūno šveitikliai su cukrumi

Kad jau užsikrėčiau ta kosmetikos gaminimo namuose manija, tai ir gaminu dabar viską. Jau esu rašiusi apie gasulo molio šampūną ir balzamus lūpoms. Prieš šventes sukau kremus rankoms, vėliau dariau kremą, apsaugantį nuo pavojingų saulės spindulių (gaila, dar nebuvo kur išbandyti) - apie kremus parašysiu artimiausiu metu.

Beje, radau bendramintę kolegę, su kuria dabar eksperimentuojame kartu - bandom atrasti geriausią šampūno formulę, dalijamės patirtimi iš kremų sukimo. O šį savaitgalį išbandžiau veido ir kūno šveitiklius, kuriuos gaminau su ruduoju cukrumi.

Nuotrauka iš čia: Mama-knows.com

Veidui naudojau šveitiklį, kurį gaminau tik iš cukraus ir aliejaus mišinio, o kūnui naudojau tą patį šveitiklį, tik į jį dar pridėjau gasulo molio. 

Sudėtis:
Rudasis cukrus
Avokadų aliejus
Alyvuogių aliejus
Arbatmedžio aliejus
Gasulo molis

Tikslias proporcijas sunku nusakyti - aliejaus reikia tiek, kad cukrus būtų pakankamai drėgnas. O jei pridedate molio, tai aliejaus reikės šiek tiek daugiau, kad gautųsi tiršta košelė.

Žinoma, tai ne koks pirktinis šveitiklis, kurį labai lengva nuplauti. Šiam aliejiniam šveitikliui reikės šiltesnio vandens. O be to, jo net nebūtina taip kruopščiai nuplauti, nes kartu aliejai pamaitina odą. Po tokio šveitimo oda tampa švelni ir minkšta.
Tiesa, jei jus kamuoja spuogai, į šveitiklį galite įlašinti lašiuką ar du arbatmedžio eterinio aliejaus.

Galiausiai, noriu pasakyti, kad tokį šveitiklį, jei jo pagaminsite didesnį kiekį, galite sudėti į gražų stiklinį indelį, perrišti kaspinėliu, ir turėsite rankų darbo dovaną mamai, sesei, draugei. 

Sėkmės eksperimentuojant!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą