2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Salotos su trijų rūšių bulvėm

Šiandien, kaip ir pusė Lietuvos, kartu su kolegomis prisijungėm prie akcijos "Darom". Kadangi mes buvome pasirinkę teritoriją, kuri pasirodė esanti pusiau švari, tad pati talka truko neilgai. O tada laukėm kolegės, kuri greituoju būdu atvežė mūsų iš anksto užsakytus kibinus, sultinį, spurgas su įdaru. Ši dalis turbūt buvo geriausia, nes visi iki soties prisivalgėm ir dar namiškiams lauktuvių parnešėm. Va ir tegul gailisi kolegos, nedalyvavę talkoje. :) Nors iš tiesų turbūt daugelis išsigando pasiklausę orų prognozių, kurios skelbė, kad Klaipėdoje bus šalta ir netgi lis. Bet iš tiesų buvo nuostabus oras - šilta, švietė saulė, nebuvo beveik jokio vėjo. Tad pabuvimas gamtoje visiems išėjo į naudą. O jūs ar "Darėt"?

Kalbant apie receptus, tai kibinų recepto nepasiūlysiu - esu rašiusi apie greitus kibinus, kuriems nereikia minkyti tešlos. Šiandien siūlau salotų su trijų rūšių bulvėmis receptą.


Sudėtis:
Salota "Iceberg"
2 paprastos bulvės
Topinambas
Saldžioji bulvė
2 pomidoras
Pusė svogūno
Pusė cukinijos
Gabalėlis sūrio Brinza
Krapai
Užpilui:
2-3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Šlakelis citrinų sulčių
Sojos padažas
Balzaminis actas
Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas:
Visas bulves išvirti, šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti kol dar šiltos. Beverdant bulvėms svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir nuplikyti verdančiu vandeniu, kad jų skonis taptų švelnesnis. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Cukiniją nulupti, perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti nestorais griežinėliais. Tada cukiniją užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti keletą minučių.
Brinzą supjaustyti nedideliais kubeliais.
Į indą dėti supjaustytas bulves, sūrį, pomidorus, nusausintą cukiniją ir svogūnus. Pabarstyti susmulkintais krapais ir gerai išmaišyti. Jei trūksta, užberti druskos ir pipirų.
Atskirame inde sumaišyti padažą: į aliejų supilti citrinų sultis, sojos padažą, balzaminį actą ir gerai išsukti, kol gausis tirštas užpilas.
Į lėkštę dėti suplėšytus Iceberg salotos lapus, ant jų - sumaišytą bulvių mišrainę ir apšlakstyti užpilu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą