2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Porų ir salierų sriuba

Nė dienos be sriubos! Mūsų namuose dažniausiai vadovaujamasi šiuo šūkiu, tad kasdien verdu vis kitokią sriubą. Turbūt nesu virusi tik trintos morkų sriubos, bet kitų daržovių variacijos vyksta nuolat. Šį kartą siūlau pasigaminti paprastą porų ir salierų sriubą su smulkiais makaronais. Greita, paprasta, skanu.


Sudėtis:
Didelė bulvė
Poras
3 salierų kotai
2 skiltelės česnako
Smulkūs makaronai (kitaip vermišeliai)
Druska, pipirai, lauro lapai
Sviestas

Paruošimas:
Puode užvirinti vandenį, įmesti lauro lapelius, įberti druskos. Į verdantį vandenį mesti kubeliais pjaustytą bulvę. Kol ji verda, susmulkinti porą ir pakepinti ant sviesto. Į kepančius porus suberti smulkiai kapotą česnaką.
Kai bulvė išverda, į puodą sumesti pjaustytus salierų stiebus ir pakepintus porus. Įmesti saują vermišelių. Pagardinti sriubą druska, pipirais. Baigus virti galima įmesti šiek tiek kapotų laiškinių svogūnų.
Patiekti su grietine. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą