2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Varškėčiai su manais

Kaip ir visi vaikai, maniškis neatsisako blynų. Dažniausiai kepame plonus lietinius blynelius, tačiau kartais šaldytuve liūdi koks pakelis varškės, tad ruošiame varškės apkepą garų puode arba varškėčius. Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu - varškėčiais su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.


Sudėtis:
200 g varškės
1 kiaušinis
1 gerai prinokęs bananas
Keli šaukštai manų kruopų
Pora valg. šaukštų miltų
Žiupsnelis druskos

Paruošimas:
Bananą gerai sutrinti ir sumaišyti su varške. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir permaišyti. Tada suberti manų kruopas, miltus, išmaišyti ir tešlą palikti apie 15-20 minučių pastovėti. Per šį laiką manų kruopos šiek tiek išbrinksta ir tešla pasidaro standesnė. Svarbiausia, nedėti manų kruopų tiek, kad tešla būtų kieta.
Kai tešla pailsi, kepti blynelius keptuvėje su aliejumi.
Patiekti su uogiene, šviežiomis uogomis ar grietine. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą