2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Daržovių sriuba su kruopomis

Girdėjau, kad jau kai kur Lietuvoje jau sninga. Gerai, kad ne Klaipėdoje. :) Ir apskirtai spalio mėnesį matyti snaiges (bent jau man) yra šioks toks šokas. Et, visada kai sulaukiam pirmo sniego ar bent jau kokiam naujienų portale pamatau tas pirmąsias nuotraukas su sniegu, pagalvoju, kad didžiausia mano gyvenimo svajonė turbūt yra net ne savo kavinės atidarymas ar galimybė ilgas valandas leisti prie rankdarbių, bet žiemas leisti šiltuose kraštuose. Jau įsivaizduoju, kaip būtų smagu kiekvienais metais susikrauti lagaminą ir spalio viduryje išskristi, kaip kokiam paukščiui, į šiltą šalį. Bet kol kas tai lieka svajone, o šildytis tenka prie elektrinio (kažkodėl vadinamo tepaliniu) šildytuvo.

Tai tokį rudenišką-žiemišką vakarą siūlau išsivirti geros, tirštos, sočios sriubos, kad to sniego net nepastebėtumėt. O jeigu esate iš tų, kurie laukia nesulaukiau pirmojo sniego, tai, užkąsdami ta pačia sočia sriuba, gėrėkitės krintančiomis snaigėmis. :)


Sudėtis:
2 bulvės
4-5 valg. šaukštai kvietinių kruopų
1 didelė morka
Svogūnas
Maža cukinija
Krapai
Druska, pipirai, pora lauro lapelių
Skiltelė česnako



Paruošimas:
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, pipirų, įdėkite porą lauro lapelių. Kai vanduo užvirs, suberkite kruopas. Pavirkite 5-7 minutes, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytas bulves.
Keptuvėje apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir morką. Apkepusias daržoves sudėkite į puodą. Ten suberkite ir mažais kubeliais pjaustytą cukiniją. Viską pavirkite 7-10 minučių. Sriubai baigiant virti, įdėkite susmulkintus krapus ir česnako skiltelę.
Patiekite su grietine ar natūraliu jogurtu be priedų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą