2012 m. spalio 5 d., penktadienis

Sesers įrašas: Keksiukai is šaldytos tešlos pagal Jamie Oliverį

Per atostogas su mano mažąja mergaite mėgom žiūrėti Jamie Oliverio laidą "Pietūs per 30 min.".  Buvo ir skanių, ir įdomių receptų, bet mums abiems labiausiai patiko keksiukai, tad nutarėm ir pagaminti likusiems šeimos nariams. :) Keksiukų išvaizda tikrai ne pati gražiausia, fotosesijai nepritaikyta, bet skonis nerealus, ypač tiems, kas mėgsta karamelę ir cinamoną.


Reikės:
1 lakšto šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausia pirkti tą, kur yra du dideli gabalai, vieną atsišildyti, kitą palikti kitam kartui)
1 kiaušinio
2 šaukštų grietinės
Cinamono
100g cukraus
1 apelsino

Paruošimas:
Atšildytą tešlą gausiai apibarstyti cinamonu ir susukti volelį. Jį supjaustyti į vienodas šešias dalis, kad išeitų 6 keksiukai. Tešlos rutuliukus pastatyti ir suploti, kad gautųsi blynas. Tada įdėti į keksiukų formą, gerai prispausti prie formos šonu ir kepti kol paruduos 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tuo metu pasidaryti įdarą. Išplakti vieną kiaušinį, įdėti grietinę, nutarkuoti vieno apelsino žievelę ir viską gerai išmaišyti.
Nepilnai iškeptus keksiukus (jau parudavusius, bet dar iki galo neiškeptus), ištraukti iš orkaitės ir su šaukšteliu prispausti šonus, kad tilptų įdaras. Įpilti po šaukštą įdaro ir kepti dar 10min. Išėmus ataušinti ant grotelių. Kol keksiukai vėsta, padaryti karamelę. 100 g cukraus ištirpinti keptuvėje ir supilti pusės apelsino sultis. Kai pradės burbuliuoti, išjungti ir labai atsargiai užpilti ant kiekvieno keksiuko. Svarbiausia, neapsideginti.
Labai skanūs keksiukai ir labai lengvai pagaminami. Mano mergytei labai patiko juos gaminti. Kitą dieną mes kepėm tokius pat keksiukus, tik nebeturėjom apelsino, tai karamelę darėm rudą. Su apelsino sultim karamelė gaunasi labai gražios oranžinės spalvos. Skanaus¡

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą