2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Rankų darbo kosmetika: balzamai lūpoms

Nors sniegas ir nutirpo, o šiandien net saulutė buvo trumpam išlindusi iš už debesų, bet (kad ir kaip bebūtų liūdna) žiema dar nesibaigė. Todėl siūlau apsaugoti savo lūpas ir pasigaminti namie lūpų balzamą.

Anksčiau tokius balzamus pirkdavau parduotuvėje, bet dabar pabandžiau juos pagaminti namuose ir, pasirodo, tai labai paprasta. O be to, juk visa tai tepame ant lūpų ir po to, nori nenori, visa tai "nuvalgome", tad kam teptis visokius cheminius balzamus, kai juos galima pasigaminti namie.


Sudėtis:
Bičių vaškas
Kakavos sviestas
Saldžiųjų migdolų aliejus
Keli lašiukai eterinio aliejaus (vieną porciją gamindama naudojau kavos eterinį aliejų, o kitai porcijai - citrinų)
Keli lašiukai vitamino E

Paruošimas:
Visus ingredientus, išskyrus eterinį aliejų ir vitaminą E, sudėjau į indelį, kurį įstačiau į kitą indelį su verdančiu vandeniu. Ant tokios garų vonelės viską šildžiau tol, kol ištirpo vaškas. Tada indelį nuėmiau nuo garų ir palikau šiek tiek atvėsti. Kai mišinys šiek tiek atvėso, įlašinau eterinė aliejų ir vitaminą E, išmaišiau ir supilsčiau į lūpų balzamo indelius. Palikau per naktį ir ryte jau balzamą buvo galima tepti ant lūpų.
Tikslių ingredientų proporcijų nepasakysiu, dėjau maždaug viską "iš akies" - eksperimentuokite: jei norite kietesnio balzamo, dėkite daugiau vaško. Maniškiai išėjo tokie įdomūs - tepant jie tampa tokie aliejiniai, ir lūpos nuo to gražiai blizga.

Be to, gaminau ir skystesnį balzamą lūpoms, kurį naudoju vietoj blizgio. Jis neišlieka ant lūpų taip ilgai kaip pirktiniai lūpų blizgesiai, bet yra labai malonus ir blizgus.

Sudėtis:
1 arb. šaukštelis kokosų aliejaus
1 arb. šaukštelis saldžiųjų migdolų aliejaus
1 arb. šaukštelis kakavos sviesto
Pora lašiukų vitamino E
Pora lašiukų eterinio aliejaus

Paruošimas toks pat kaip ir lūpų balzamo su vašku, tik šildyti mišinį reikia, kol ištirps kokosų aliejus ir kakavos sviestas. Supilkite mišinį į indelį ir tepkite teptuku. Tiesa, galite mišinį supilti į besibaigiančio lūpų blizgio indelį, tai turėsite blizgesį su spalva.

Būkite gražios su natūraliomis priemonėmis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą