2013 m. vasario 15 d., penktadienis

Meduolis su persikais

Žiema, žiema, bėk iš kiemo!!!!! Kad ir kaip garsiai taip šaukėm, bet ji niekaip neišbėga iš kiemo. Atrodo, ir blynų sočiai privalgėm, o vis tiek nepadeda.... 

Beje, ar žinojote, kad senais laikais klaipėdiečiai vieninteliai Lietuvoje per Užgavėnes valgydavo ne blynus, o šiupinį. Pasirodo, jie vieninteliai turėjo kitokias krosnis ir jose nebuvo galima kepti tų tradicinių blynų. Aš tą sužinojau tik pernai, o šiemet to šiupinio ir paragavau. Be to, dar ir puikų kultūrinį šiupinį pamačiau - Klaipėdos teatrai susivienijo vardan kilnaus tikslo: surinkti pinigų premjerinio Klaipėdos dramos teatro atstatymo spektakliui apie Karalienę Luizę sukurti. Paskaitykite čia ir čia.

O vis dar besitęsiant žiemai, siūlau prisiminti meduoliais kvepiančias šventes ir išsikepti minkštą, kvapnų gardėsį.


Sudėtis:
2 kupini valg. šaukštai dirbtinio medaus
2 kupini valg. šaukštai drėgno cukranendrių cukraus "Farinas"
150 g sviesto
3 kiaušiniai
2 valg. šaukštai aliejaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Cinamonas, malti gvazdikėliai, vanilė
Stiklinė miltų
Konservuoti persikai

Paruošimas:
Į indą sudėti dibtinį medų, cukrų ir sviestą. Indą dėti ant ugnies ir šildyti, kol sviestas ištirps. Tada sviestą su cukrum šiek tiek atvėsinti ir po vieną mušti kiaušinius. Gerai išmaišyti, įpilti aliejų, suberti kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius ir vanilę. Gerai išmaišyti ir galiausiai suberti miltus. Jų gali prireikti šiek tiek daugiau nei stiklinės - dėti tiek, kad išmaišius gautųsi tirštos grietinės konsistencijos tešla.
Paruoštą tešlą pilti į kepimo skardą, viršų apdėti pjaustytais konservuotais persikais ir kišti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę. Kepti kol iškeps. :) Tai gali užtrukti apie 4-50 minučių. Tiksliai laiko nesusekiau. 
Drėgnas, minkštas, purus meduolis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą