2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Rankų darbo kosmetika: pakaitalas rutuliniams dezodorantams

Genialumas paprastume. Šį mėnesį atradau stebuklingą priemonę, kuri pakeičia cheminius rutulinius, pieštukinius ir kitokius dezodorantus. Vertinantiems natūralią kosmetiką, šis receptas turėtų patikti. Be to, verta susimąstyti ir daug prakaituojantiems žmonėms, ypač kai jau artėja [nelabai pastebimai ir labai lėtai] šiltasis sezonas.

Šito dezodoranto receptą radau kažkur interneto platybėse, net neprisimenu tiksliai kur. Bet receptas sudomino paprastumu ir vieno interneto forumo dalyvių itin gerais atsiliepimais. Kaip žinia, daugelyje iš rutulinių ir pieštukinių dezodorantų yra naudojamas aliuminis. Jis kai kuriais atvejais itin efektyviai stabdo prakaitavimą, bet apie jo šalutinius poveikius taip pat yra paplitusi nevienareikšmiška nuomonė: jis gali sukelti krūties vėžį, užkemša prakaito liaukas ir todėl iš kūno nepašalinamos kenksmingos medžiagos ir pan. Todėl norėtųsi rasti tą stebuklingą priemonę, kuri padėtų kontroliuoti prakaitavimą ir kartu neutralizuotų nemalonų prakaito kvapą. Ir, atrodo, ši priemonė, kurios receptu šiandien noriu pasidalinti, yra tokia.

Šią priemonę išbandėm abu su vyru ir negalim ja atsistebėti - net po ilgos ir sunkios, pilnos energingo judesio dienos nėra jokio prakaito kvapo. Dar per trumpai šį "dezodorantą" naudoju, kad pasakyčiau, ar jis iš tiesų sumažina prakaitavimą - šia patirtimi pasidalinsiu vėliau arba lauksiu jūsų atsiliepimų.

Bet galiausiai tik galiu rekomenduoti išbandyti šią priemonę, nes pagaminti ją itin paprasta, nebrangu ir, žinoma, čia nėra jokios chemijos (jei sakysim, kad soda nėra cheminė priemonė).

Receptas:
1 valg. šaukštas sodos
1 valg. šaukštas krakmolo
1-2 valg. šaukštai kokoso aliejaus

Visas sudėtines dalis gerai sumaišykite ir sudėkite į indelį. Praktiškai iškart priemonę galima naudoti. Ja galima tepti ne tik pažastis, bet ir kojų pėdas, jei jos gausiai prakaituoja.

Vienintelis šios priemonės minusas (mano akimis) yra ne itin patogus jos naudojimas - nuo kokoso aliejaus ji yra kietoka ir tepti ją reikia pirštais atkabinus gabaliuką priemonės iš indelio. Bet kai rezultatas tenkina, tai galima ir "pasižaisti" tepant dezodorantą ryte.

Beje, dar esu radusi, kad nuo prakaitavimo ir nemalonaus kvapo apsaugo ir propolio aliejus, mėtų nuoviras. Šitų priemonių nebandžiau, nes kol kas paprasčiau naudotis šio krakmolo, sodos ir kokoso aliejaus mišiniu. Jei jūs bandėte, parašykite komentaruose, ar priemonės pasiteisino.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą