2013 m. kovo 5 d., antradienis

Šiltos salotos su baklažanais ir moliūgu

Sveikinu visus su prasidėjusiu pavasariu! Sako, visoje Lietuvoje dar gausiai prisnigo, bet pajūryje jau vis dažniau išlenda saulutė, o tuos sniego debesis, matyt, didžiulis vėjas nupūtė tolyn. Et, išgyvenom dar vieną žiemą - džiaugiuosi tuo be galo. Jau ir spintoje ieškau vis ryškesnių spalvų rūbų, o virtuvėje jau vis labiau karaliauja žalios daržovės arba lėkštėje vis dažniau atsiduria šaltibarščiai. Tiesa, šiandien taip užšvietus saulei, net nusipirkau didžiulę porciją ledų ir su popietine kava labai skaniai suvalgiau.

O vakarienei jums siūlau šiltas salotas su apkeptais baklažanais ir moliūgais. Aš šias salotas gaminau kaip garnyrą prie lašišos kukulių, bet jei užbersite ant šių salotų kedrų riešutų, tai gali būti ir atskiras patiekalas.


Sudėtis:
Pusė nedidelio kinietiško kopūsto
2 pomidorai
Pusė nedidelio moliūgo (naudoju neseniai Maximose pasirodžiusius vadinamuosius Butternut squash)
Baklažanas
Svogūnas
1 skiltelė česnako
Sojų padažas
Druska, pipirai
Balzaminis actas
Svogūnų laiškai
Aliejaus kepimui
Kedrų riešutų (nebūtina)

Paruošimas:
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir suberti į keptuvę, porą minučių pakepinti ir sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir baklažaną. Įpilkite daugiau aliejaus, nes baklažanai jį labai mėgsta sugerti. Kepti daržoves tol, kol jos taps minkštos. Tada užpilti šiek tiek sojos padažo ir balzaminio acto. Jei trūksta rūgštumo, galima įspausti ir šiek tiek citrinos sulčių.
Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustyti kinišką kopūstą ir pomidorus. Vieną pomidorą įdėti į keptuvę su beveik baigiančiomis kepti daržovėmis, o kitą - į salotinę prie kopūsto.
Kai daržovės iškepa, jas karštas sudėti į salotinę ir išmaišyti kartu su kopūstais ir pomidoru. Jei reikia, dar užberti šiek tiek druskos ir sudėti smulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą išmaišyti ir patiekti. Galima valgyti šias salotas ir šiltas, ir šaltas. Kaip jau minėjau, galite užbarstyti kedrų riešutų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą