2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Pomidorų ir mocarelos vėrinukai

Vasaros savaitgaliai prabėga itin greitai. Jau po truputį pradedu ruošti atsargas žiemai, tad namie darbų netrūksta. Šeštadienį iš turgaus parsinešiau vyšnių ir turėjau smagaus laiko išrankiodama iš jų kauliukus bei virdama uogienę. Už gero mėnesio turbūt vėl gaminsiu savo mėgstamą lečo ir noriu išbandyti sesers receptą - į stiklainius žiemai pridėti raugintų agurkų sriubos ruošinio. Kartais vakarais taip pritrūksta laiko, kad sriubos iš stiklainio, užpiltos vandeniu ir paruoštos per kelias minutes, yra tikras išsigelbėjimas.  Bet tai ateinančių savaitgalių darbai.

O šiandien pradėsiu receptų iš vaiko gimtadienio pasakojimus. Šį kartą pats paprasčiausias užkandis su mocarelos sūriu ir pomidorais.

Kai sugalvojau gaminti šiuos vėrinukus, buvau įsitikinusi, kad jie gausis kaip maži šviesoforai (vaiko gimtadienis juk buvo mašinėlių tema). Tik jau pačios šventės metu supratau, kad šviesoforo eiliškumas juk ne toks. :) Tačiau nuo to skonis nenukentėjo.


Sudėtis:
Geltonieji ir raudonieji vyšniniai pomidorai
Mocarelos sūris
Džiovinti bazilikai

Paruošimas:
Pomidorus supjaustyti per pusę, mocarelos sūrį supjaustyti ne itin dideliais kubeliais ir apvolioti juos džiovintuose bazilikuose. Tada ant pagaliuko verti puselę geltono pomidoro, gabalėlį sūrio ir kitos spalvos pusę pomidoro. Viskas - užkandis paruoštas!
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą