2015 m. gruodžio 22 d., antradienis

Brokolių ir bulvių pyragas su Fetos sūriu

Vos pora dienų liko iki švenčių. Dar gausybė reikalų, galvoje sukasi mintys apie šventinį stalą, o kur dar Kalėdų senelio pareigų atlikimas. Bet taip skubant nereikia apleisti ir savęs - kartkartėmis reikia sustoti ir pasimėgauti akimirka, tuo, kas vyksta čia ir dabar. Pasimėgaukime puodeliu arbatos, pasėdėkime žiūrėdami į mirgančias eglutės švieseles, pasiklausykime mėgstamos muzikos, išsikepkime pyragą sau.

Šiandien mano virtuvėje kepa bulvių košės ir brokolių pyragas su Fetos sūriu. Skanus, sotus, tinkantis tiek pietus, tiek vakarienei.


Sudėtis:
4 bulvės
Sviestas
Grietinė
4 kiaušiniai
Pusė brokolio
Didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
100 g Feta sūrio
3 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
Krapai
Druska, pipirai

Paruošimas:
Bulves išvirti ir iš jų su sviestu ir grietine pagaminti bulvių košę. [Galite naudoti ir nuo pietų ar vakarienės likusią bulvių košę] Į atvėsusią bulvių masę įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, pipirų, šiek tiek tarkuoto sūrio. Viską išmaišyti.
Brokolį šiek tiek apvirti. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir šiek tiek apkepinti keptuvėje. Į dubenį sudėti smulkintą apvirtą brokolį, apkeptą svogūną ir česnaką. Įberti druskos, pipirų, įdėti jogurto, įmušti 1 kiaušinį, suberti tarkuotą kietąjį sūrį ir mažais kubeliais supjaustytą Fetos sūrį. Viską išmaišyti.
Į kepimo indą įpilti šiek tiek aliejaus ar patepti sviestu. Tada dėti bulvių masę ir išlyginti ją, kad susidarytų lygus pirmas sluoksnis. Ant jo dėti brokolių masę, išlyginti ir dėti į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę. Kepti apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.
Valgyti su sviesto-grietinės padažu arba trintais pomidorais, pagardintais svogūnu ir česnaku.
Skanaus!

2 komentarai: