2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Daržovės beveik indiškai

Mes su vyru mėgstam indišką maistą. Labai gaila, kad šios virtuvės patiekalų Klaipėdoje nė vienoje maitinimo įstaigoje negausi, tad tenka arba nuvažiavus į sostinę atsigriebti, arba eksperimentuoti namie. Kadangi beveik visa šeima sirguliuojam kažkokiu pavasariniu gripu, tad šiandien gaminau greitus pietus - šaltibarščius ir daržovių troškinį su Santa Maria prieskoniais "Tikka Masala" [prieskonius pirkau pati ir "reklamuoju" juos savo noru]. Išėjo puikūs pietūs. Siūlau išbandyti - šaltibarščius gaminti turbūt moka visi, tad rašysiu tik apie troškinį.


Sudėtis:
6 bulvės
Pusė žiedinio kopūsto
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
Pusė paprikos
2 morkos
2-3 šaukštai grietinės
Pakelis prieskonių "Tikka Masala"
Druska
Svogūnų laiškai
Citrina
Aliejus kepimui

Paruošimas:
Į didelę keptuvę [aš tokiems patiekalams naudoju Wok'ą - jame daug greičiau viskas iškepa] įpilti aliejaus ir kai jis įkaista, suberti smulkintą česnaką. Šiek tiek pakepinti ir suberti nedideliais gabalėliais pjaustytas morkas. Vėl truputį pakepti, sudėti bulves. Kepinti kokias 5-7 minutes, vis pamaišant. Tada sudėti pjaustytą svogūną, paprikas ir vėl kepti keletą minučių. Galiausiai į keptuvę sudėti žiedinius kopūstus, susmulkintus žiedynais. Suberti prieskonius, druską, gerai išmaišyti. Įpilti stiklinę vandens ir palikti pasitroškinti 7-10 minučių. Tada sukrėsti grietinę, išmaišyti ir palikti porai minučių.
Troškinį patiekti su skiltele citrinos, kad būtų galima apšlakstyti jį citrinos sultimis. be to, pabarstyti lėkštę smulkintai svogūnų laiškais.
Skanaus! Tikras indiškas skonis.

Beje, prieskonių pakelio sudėtis labai priimtina - išskyrus vieną E, nieko blogo neradau, o skonis tikrai labai panašus į tuos indiškus prieskonius, kurie parduodami specializuotose parduotuvėse ar pačioje Indijoje. Tad jei norite paragauti indiško skonio ir kad nebūtų aštru, imkite šiuos. Tiesa, šalia parduotuvėje mačiau "Garam Masala", bet ant pakelio parašyta, kad jie su kajeno ir čili pipirais, todėl įtariu, kad būtų šiek tiek per aštru. Skanių eksperimentų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą