2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Kondensuoto pieno pyragas

Liko tik kelios dienos ir skambės Kalėdiniai varpeliai, po eglutėmis ieškosime dovanų, o stalus puoš gausybė skaniausių vaišių. Mūsų namuose jau dabar kas rytą lankosi nykštukas ir palieka po saldainį. Bet labiausiai laukiame Senio Šalčio, kuris turėtų atnešti dovanų. O kad laukimas neprailgtų, išsikepkite greitai pagaminamą, bet skanų pyragą. Jis toks tikras, standus, prie arbatos tinkantis pyragas ir gaminamas jis iš kondensuoto pieno.


Sudėtis:
100 g sviesto ar margarino
Indelis kondensuoto saldinto pieno
4 kiaušiniai
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
Kokoso drožlės (galima barstyti ir migdolų plokštelėmis)

Paruošimas:
Sviestą ar margariną ištirpinti. Į jį supilti visą indelį kondensuoto pieno, išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, vėl išmaišyti. Galiausiai, suberti miltus bei kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišius pilti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Gausiai pabarstyti kokoso drožlėmis ar migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C temperatūros apie 40 minučių. Kaip visada, pasikartosiu, kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, todėl stebėkite, kaip kepa pyragas.
Iškepęs pyragas yra gan standus, todėl galite pabandyti jį kepti ir su obuoliais ar kriaušėmis. Manau, skanu būtų ir su razinomis ar džiovintais abrikosais.
Beje, toks pyragas yra puikus kokio torto pagrindas - jis puikiai pakyla, nesukrenta, gerai pjaustosi. Tik reikėtų supjaustyti plonais sluoksniais ir pertepti kremu. Aš esu bandžiusi pertepti su grietinėlės bei mascarponės sūrio kremais. Išėjo puikiausias tortas. :)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą