2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Sveiki pusryčiai - vaisių salotos su Chia pudingu

Turbūt prieš porą metų neįsivaizduodavau savo pusryčių be kavos su pienu ir bandelės, pyrago ar kokio kito saldau kepinio. Kepdavau pyragus vieną po kito ir, kadangi mano šeimynos vyrai nebuvo tokie saldumynų mėgėjai, valgydavau juos pati bei vaišinau kolegas. Tik staiga įvyko toks keistas dalykas: sulūžo (tiksliau, mažasis šiuo klausimu pasidarbavo) orkaitė ir nebegalėjau kepti pyragų. Įdomiausia tai, kad niekaip negalėjome rasti, kas tą orkaitę sutaisys, o visi meistrai tiesiog sakė, kad laikas pirkti kitą. Taigi taip natūraliai įvyko, kad prisižadėjau sau keisti savo pusryčiavimo įpročius ir nebevalgyti rytais kepinių. Nuo to laiko darbe pusryčiaudama valgau 2 bananus ir (nuo šių metų pradžios) geriu arbatą. O kartais, kai pavyksta atsikelti anksčiau, arba savaitgaliais, lepinuosi vaisių salotomis. 

Pastaruoju metu man labai patinka kokosų pienas. Plaku su juo kokteilius arba pagardinu vaisių salotas. O šiandien pasidalinsiu, kaip ruošiu chia sėklų pudingą, kuriuo gardinu vaisių salotas.


Sudėtis:
1 bananas
1 kriaušė
1 obuolys
Pusė saujos razinų
Šiek tiek anakardžių riešutų
1 valg. šaukštas chia sėklų
Pusė stiklinės kokosų pieno
1 valg. šaukštas agavų sirupo

Paruošimas:
Į kokosų pieną įpilti agavų sirupo ir suberti chia sėklas. Gerai išmaišyti ir palikti 15-20 minučių pastovėti. Chia sėklos turi tokią savybę išbrinkti, dėlto skystis, su kuriuo jos sumaišomos tampa tirštos, pudingo konsistencijos.
Į lėkštę pjaustome vaisius, suberiame razinas, riešutus. Beje, vaisius galite rinktis tokius, kokius mėgstate, ar kokius tuo metu turite. Kai chia sėklos išbrinksta, vaisius užpilti šiuo pudingu, išmaišyti ir skanauti.
Skanių ir sveikų pusryčių!

P.S. Beje, mūsų lietuviški linų sėmenys yra tikrai ne ką blogesni nei chia sėklos. Ir jei maltus linų sėmenis užpilsite skysčiu bei paliksite pusvalandžiui, jūs taip pat turėsite tirštoką "kisielių".
Po tokių pusryčių - tiek su chia, tiek su linų sėmenimis - jausitės žvalūs ir sotūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą