2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Anakardžių riešutų majonezas

Jau seniai knietėjo išbandyti žaliavalgiškus majonezus, tad vieną dieną ryžausi ir išbandžiau. Tiesa, pagailėjau savo virtuvinio plaktuvo-trintuvo ir nebemaliau tos masės iki vienalytiškumo, bet ir taip buvo skanu. Manau, kitą kartą dar įdėsiu pusę šaukštelio krienų.


Sudėtis:
100 g anakardžių riešutų
2 valg. šaukštai citrinos sulčių
Druska, pipirai
Švieži krapai
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
~ 0,5 stiklinės vandens

Paruošimas:
Riešutus užpilti vandeniu ir mirkyti bent 4-5 valandas, o geriausia - per naktį. Vandenį, kuriame mirko riešutai, nupilti, o riešutus sumesti į virtuvinį trintuvą. Įberti druskos, pipirų, įmesti sukapotą česnako skiltelę, įpilti šiek tiek vandens (pyliau pirmiausia pusę nurodyto kiekio, o po to žiūrėjau į konsistenciją) ir trinti S formos peiliais. Šie tiek sutrynus, supilti citrinos sultis, aliejų ir sukapotus krapus. Trinti iki vienalytės konsistencijos.
Valgykite su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

P.S. Taip pat galima pagaminti majonezą iš bet kurių riešutų ar sėklų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą