2012 m. birželio 6 d., trečiadienis

Vištiena, užkepta su daržovėmis

Dar vienas patiekalas iš šio savaitgalio pietų. Viskas labai paprasta ir rezultatas geras.


Sudėtis (4-6 porcijos):
2 vištų krūtinėlių filė
Svogūnas
~300 g šaldytų šparaginių pupelių (gali būti ir šviežios)
Maža cukinija
Gera sauja migdolų plokštelių
Marinadui:
3-4 skiltelės česnako
Sojų padažas
Prieskoniai vištienai
Šlakelis alyvuogių aliejaus

Paruošimas:
Vištieną gausiai užpilti sojų padažu, įdėti sutraiškytas česnako skilteles, pabarstyti prieskoniais, įpilti šiek tiek aliejaus. Paskirstyti marinadą rankomis ant vištienos ir uždengus maistine plėvele palikti šaldytuve per naktį. [Jei neturite tiek laiko ar nenorite tiek laukti - ne bėda, nes vištiena ir per valandą ar dvi gerai sugeria kvapus ir skonius]
Vištienos gabalus perpjauti išilgai, kad būtų plonesni gabalėliai. Juos dėti į kepimo indą. Ant mėsos supilti likusį marinadą iš indo. Ant viršaus dėti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, šparagines pupeles, nuluptą ir juostelėmis pjaustytą cukiniją. Daržoves pabarstyti prieskoniais, druska. Galiausiai pabarstyti migdolo plokštelėmis. Indą uždengti folija ir kišti į karštą orkaitę. Pakepti apie 15 min., foliją nuimti ir dar kepti gerą pusvalandį.
Mėsa sultinga, daržovės gerai iškepusios. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą