Dabar jau nebedarysiu tokios klaidos ir nepaliksiu daug neįkeltų receptų, kad jų nuotraukos vėl kur nors nedingtų. Aišku, tikiuosi naujas kompiuteris, kaip ir senasis, veiks vėl kokius 8 metus, bijoti nebėra ko, bet... ką čia žinai. Atsarga gėdos nedaro, kaip sakant. :)
Taigi praėjusį savaitgalį mūsų namuose buvo beveik itališki pietūs - vegetariška lazanija su baklažanais ir pomidorais, o desertui - Panna Cotta su trintomis braškėmis.
Kaip žinote, lazaniją (kaip ir visus kitus makaronus) be galo mėgstu , todėl jau esu rašiusi apie porą vegetariškų lazanijų (vieną su įvairiomis daržovėmis, o kitą - su burokėliais). Dar mėgstu gaminti lazaniją su varške ir brokoliais, bet vis jos tinkamai nenufotografuoju. O šiandien dalinuosi skaniausios vegetariškos lazanijos receptu - su baklažanais ir pomidorais. Net mano vyras, nemėgstantis makaronų, sakė, kad va šita lazanija tai tikrai gera. :)
Sudėtis:
Lazanijos lakštai (aš dabar nuolat perku šviežius lakštus, kurie parduodami Maxima parduotuvėse)
Baklažanas
Skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse
2 svogūnai
Sauja bazilikų lapelių
Aliejaus kepimui
~50 g sviesto
2-3 valg. šaukštai grietinės
3 skiltelės česnako
Kietojo sūrio ("Prussia" arba "Džiugas")
Druska, pipirai, malta džiovinta saldžioji paprika
Paruošimas:
Baklažaną nulupti, išilgai supjaustyti plonomis riekelėmis ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus. Iškeptus gabalėlius dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Paruošti pomidorų padažą. Svogūnus supjaustyti nedideliais gabalėliais arba pusžiedžiais ir šiek tiek apkepinti su šlakeliu aliejaus. Įdėti smulkiai sukapotas 2 česnako skilteles, po minutės sukrėsti konservuotus smulkintus pomidorus su visomis sultimis. Keletą minučių padažą pakaitinti, įberti druskos, pipirų, o kas mėgsta aštriau, galima ir čili pipiriuko. Galiausiai, padažą nuimti nuo ugnies ir į jį suberti smulkiai kapotus šviežio baziliko lapelius (galima naudoti ir džiovintus bazilikus).
Atskirai pasiruošti grietinės padažą. Į nedidelį indą įdėti sviestą ir pakaitinti, kol ištirps. Įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Įdėti grietinės, gerai išmaišyti ir pakaitinti iki virimo. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens. Tada indą nuimti nuo ugnies ir į padažą įspausti česnako skiltelę.
Formuoti lazaniją. Į kepimo indą pilti šiek tiek grietinės padažo, dėti lazanijos lakštą. Ant jo uždti kelias kepto baklažano riekeles ir užpilti porą šaukštų grietinės padažo. Vėl dėti lazanijos lakštą, o ant jo kelis šaukštus paruošto pomidorų-svogūnų padažo. Ir tokiu principu suformuoti visą lazaniją. Ant viršutinio lazanijos lakšto užpilti likusį grietinės padažą ir užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio.
Kepimo formą su lazanija kišti į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Skanių pietų!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą