2013 m. kovo 26 d., antradienis

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Žiemą peržiemojom, liko tik pavasarį peržiemoti. Aišku, pas mus Lietuvoje ne tokia žiema, kaip Rusijoje ar Ukrainoje, bet vakar ir Klaipėdoje iš dangaus pradėjusios kristi snaigės priminė, kad iki pavasario dar toloka. Ir juokinga, ir graudu žiūrėti internete visokius juokelius apie pavasarį, kuris kaip indėlis buvo padėtas į Ūkio banką, arba apie instaliuojamą pavasario programą, kurios nerandama, arba tai, kad žiema juokauja iki balandžio, tai vasara galėtų kerštauti iki gruodžio. Na, bent jau šiandien saulė išlindo, ir tapo smagiau laukti pavasario.

Kita vertus, dar truputį ir džiaugiuosi, kad orai taip greit neatšilo. Gi noriu iki šiltojo sezono pabaigti savo didįjį mezginį - airiškų nėrinių paltą. Pradėjau siūti jo detales ir matau, kad tas darbas juda itin lėtai. Bet man tai patinka. Ir, kaip aš sakau, viskas - tik į gera: sugedo vyro kompiuteris, tai dabar vakarais dažniau užleidžiu jį prie savo kompiuterio, o pati, pagaminusi rytojaus pietus, krapštausi prie palto. Ir išvis reikėtų kažkokiu tai būdu mažiau sėdėti prie kompiuterio.

O mano virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo šiek tiek pagerintas obuolių pyragas su kondensuotu pienu.


Sudėtis:
200 g sviesto
Stiklinė rudojo cukraus
Stiklinė miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Pusė indelio kondensuoto pieno
3-4 obuoliai
Migdolų drožlės


Paruošimas:

Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su kondensuotu pienu.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus, vėl gerai išsukti, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.
Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėsti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius su kondensuotu pienu, pabarstyti migdolų drožlėmis ir kišti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 40 minučių, bet nuolat stebėti, kaip kepa - mano praktika rodo, kad skirtingos orkaitės kepa skirtingai. :)
Skanios arbatėlės!

1 komentaras:

  1. Išbandžiau šį receptą ir tikrai nenusivyliau!! Visi greit sukirto :D Tik kadangi neturėjau migdolų, tai barsčiau perlinį cukrų.
    Būtinai kepsiu dar ne vieną kartą!! ^^

    AtsakytiPanaikinti