2012 m. spalio 3 d., trečiadienis

Vištienos kepenėlių ir širdelių paštetas

Visai nebespėju pasidalinti receptais ir idėjomis. Darbų užkrito tiek, kad vos spėju suktis, tad jau grįžus po darbo, pažaidus su vaiku ir prigaminus valgyt kitai dienai, jau nelabai yra jėgų ir noro rašyti. Bet šiandien prisėdau. Ir papasakosiu visai ne apie kokius vegetariškus pietus, o apie vištos kepenėlių ir širdelių paštetą. Kadangi sriuboms virti naudojame vištienos sultinį, tai perkame namines vištas. O iš ūkininko perkant vištą, priedo gauni kepenėles, širdelę, skrandį ir... kojas su visais nagais. Kojų prašom mums nebeduoti, nes jos keliautų tiesiai į šiukšlinę; skrandelį išverdam sultiniui, o iš kepenėlių ir širdelių pasigaminu paštetą.


Sudėtis:
1 morka
1 svogūnas
~0,5 kg (iš kelių vištų) kepenėlių ir širdelių
Druska, pipirai, kario prieskoniai
Sviestas

Paruošimas:
Svogūną ir morką supjaustyti gabalėliais ir apkepinti keptuvėje su aliejumi. Kai daržovės šiek tiek apkepa, sumesti pasmulkintas kepenėles ir širdeles. [P.S. Kepenėles prieš kepant geriau pamirkyti piene - jos taps minkštesnės ir sodresnės]. Pagardinti druska, pipirais, kario prieskoniais. Gerai apkepti ir palikti atvėsti. Virtuviniu smulkintuvu apkeptas daržoves ir kepenėles bei širdeles susmulkinti, įdėti kambario temperatūros sviesto ir dar kartą pertrinti. Paštetą sudėti į indą ir palikti kelioms valandoms šaldytuve. Patiekti su duona ir daržovėmis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą