2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Užkandis su baklažanų padažu


Na ką, mažasis pilietis prieš porą savaičių padarė tvarką virtuvėje ir... sulaužė orkaitės dureles. Štai ir pildosi mano sapnas, kuriame kažkoks aiškus ir garsus balsas tarė: "Ir baik valgyti tuos savo pyragus!" Tad kol ieškome, kas galėtų iš kažkur gauti detalę daugiau nei 10 metų amžiaus orkaitei, nieko nebekepu. Tikiuosi, kad stebuklas įvyks ir orkaitė bus greitai sutvarkyta. Nors kita vertus, gal ir gerai, kad pavasarėjant situacija priverčia susiimti ir didesnį dėmesį atkreipti į tai, ką valgom. Gal iš tiesų užtenka pyragų ir sausainių?

O šiandien prieš Darbo šventę, kuri yra ne darbo diena, dalinuosi užkandžio idėja. Receptas iš archyvo skrynelės, nes, kaip galėsite pastebėti, baklažaną reikia kepti orkaitėje.


Sudėtis:
Krevetės
Cukinija
Svogūnas
1 kiaušinis
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
3-4 valg. šaukštai krakmolo
Padažui:
Baklažanas
2 skiltelės česnako
Mažas svogūnas
5-6 džiovinti pomidorai
2-3 valg. šaukštai grietinės
Šiek tiek citrinos sulčių
Druska, pipirai

Paruošimas:
Pirmas darbas - susukti baklažaną į foliją ir kišti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepti 40 minučių arba tol, kol baklažanas taps minkštas visiškai minkštas. 
Kol baklažanas kepa galima išsikepti daržoves ir krevetes tešloje. Tešlai sumaišyti kiaušinį, jogurtą ir krakmolą iki vienalytės masės. Įberti druskos ir pipirų. Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais, didelį svogūną supjaustyti skridinėliais ir atskirti "sluoksnius" vieną nuo kito.
Daržoves po vieną gabalėlį merkti į tešlą ir kepti gerai įkaitintuose riebaluose. Iškepusias daržoves ir krevetes dėti ant popierinės servetėlės, kad nulašėtų riebalų perteklius.
Atvėsusį iškeptą baklažaną perpjauti išilgai ir išskobti minkštimą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir šiek tiek apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėti baklažaną ir svogūną į dubenį, pridėti susmulkintus džiovintus pomidorus, česnaką, įspausti citrinos sulčių ir įkrėsti grietinės. Viską pagardinti prieskoniais, druska ir gerai išmaišyti. Padažas paruoštas. Dėti daržoves, krevetes į lėkštę, šalia patiekti padažą ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą