2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Idėja: rankų darbo dovanos mamai

Liko tik pora savaičių iki svarbios visoms šeimoms šventės - Motinos dienos. Žinoma, ir vėl teks pasukti galvą, kuo šia proga pradžiuginti mamą. Apie rankų darbo dovanas motinos dienos proga ir rankų darbo gėles (ne tik mamai, bet ir kitoms progoms) jau esu rašiusi, bet nutariau, kad idėjų niekada nebūna per daug, tad papildau šią minčių kraitę.

Tiesa, besiknaisiodama interneto lobynuose, radau įdomių minčių apie mamas. Pavyzdžiui, kinų patarlė sako, kad "pasaulyje yra vienintelis gražus vaikas, ir kiekviena mama jį turi." Kitas posakis, kurio autoriaus nežinau, teigia, kad "megztinis yra tas rūbas, kuris apvelkamas vaikui, kai mamai pasidaro šalta." Argi ne tiesa? O galiausiai, vienas juokelis iš vieno amerikoniško blog'o: "Jei vaikai jums sukelia galvos skausmą, sekite instrukcijas, nurodytas ant aspirino buteliuko: ypač vadovaukitės ta dalimi, kuri sako "laikykitės vaikams nepasiekiamoje vietoje". [Angliškai skamba geriau] :)

Po juokų pereinu prie pasidalinimo idėjomis. :) Tiesa, jau neminėsiu, kad galite padovanoti rankų darbo kosmetikos (pvz., kūno šveitiklio iš cukraus) ar kokį dekupažo technika pagražintą daiktą.

Kokia šventė be gėlių? Paprasčiausia idėja - pagaminkite popierines gėles, kurių viduriukuose šypsotės jūs ar jūsų vaikai, t.y. mamos anūkai.

Nuotrauka iš čia: Alphamom.com

Kita šiek tiek daugiau darbo pareikalausianti mintis - nuostabi popierinių rožių puokštė. Paspauskite nuorodą po nuotrauka ir pamatysite visą šios puokštės gamybos vadovą, o paspaudę nuorodą "Download&Print" galėsite atsispausdinti reikiamas gėlių formas.

Nuotrauka, gamybos eiga ir gėlių šablonai čia: Elli.com

Jei mama mėgsta žvakes, pagaminkite žvakę puodelyje. Tam galite panaudoti žvakių likučius (ypač tų, kurios mėgsta išdegti viduryje palikdamos dailius šonus) arba specialiai nusipirkti vaško. Įlašinkite mėgstamo kvapo eterinio aliejaus ir žvakė bus aromaterapinė.

Nuotrauka ir gamybos eiga čia: Thefrugalgirls.com

Papuošalų tema yra neišsemiama. Lengvai pagaminamos sagės iš organzos - apie jas jau esu rašiusi. O jei mėgstate lipdyti, nesunkiai turėtų sektis pagaminti ir tokias grožybes. Netgi aš, nors ir visą laiką nemėgdavau nieko lipdyti, ypač iš molio, kuris baisiai sausina rankų odą, susidomėjau šia idėja ir galvoju ją išbandyti.

Nuotrauka ir gamybos eiga čia: Happytogethercreates.com

Kita idėja - pakabukas-lizdelis iš vielutės ir karoliukų. Sutikite, atrodo, neprastai.

Nuotrauka ir gamybos eiga čia: Sarahortega.com

Savo siuvimo įgūdžius galite pralavinti, siūdamos mamai prijuostę su kvarbatkais.

Nuotrauka ir siuvimo eiga čia: Atsecondstreet.blogspot.com

Kiekvienai mamai tikriausiai pravers muilas. Net paprasčiausiais gabalėlis muilo gali atrodyti įdomiai, jei jį apvelsite vilna.

Nuotrauka ir gamybos eiga čia: Rhythmofthehome.com

Jei turite daug laiko ir netyčia mamos nėra namuose, galite padovanoti daugybę drugelių ant sienos.

Nuotrauka iš čia: Heidishubbub.blogspot.com

Galiausiai, nepamirškime ir valgomų dovanų: sausainiai specialioje dėžutėje ir šventiška, ir praktiška.

Nuotrauka iš čia: Care2.com

Šį kartą tiek idėjų. O ką mamai dovanosite jūs? Pasidalinkite mintimis! Būkite kūrybingi ir mamai liks maloniai nustebintos. Juk savo rankomis pagamintos dovanos yra daug mielesnės ir spinduliuojančios meile.
Gražaus pasiruošimo mamos dienai!

1 komentaras: