2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Vaiko gimtadienis mašinėlių tema

Prieš trejetą savaičių atšventėme antrą savo mažylio gimtadienį. Et, kaip greitai tas laikas bėga - rodos, ką tik parsivežėme tokį mažuliuką iš gimdymo namų, o jau, žiūrėk, tas leliukas bėgioja po namus.

Kadangi praėjusiais metais šventėme gimtadienį jūrine tema ir visų svečių prašėme apsirengti dryžuotai, tai šiemet buvo kilusi mintis turėti languotą gimtadienį. Tai progai net pagaminau kvietimą.


Bet tokio kvietimo neišsiunčiau, nes niekaip nesugalvojau, ką ta languota tema dar padaryti, kad šventė atrodytų gerai ir būtų įdomi. Nesugalvojau jokio languoto pasakų ar filmukų personažo, nesidėliojo galvoj languotas meniu... Tik dabar pagalvoju, kad tai galėjo būti, pavyzdžiui, mažo džentelmeno gimtadienis, kuriame pats sukaktuvininkas pasipuoštų kelnėmis su petnešomis, pasirištų varlytę, o svečiams išdalintume popierinius ūsus ant pagaliuko fotografijoms.

Foto iš čia: Etsy.com

Šią temą pasilikau ateičiai, nes po to kilo kita mintis - juk kas labiausiai patinka berniukas: mašinėlės, todėl pasirinkau mašinyčių temą. Padariau ir naują kvietimą (tiksliau buvau padariusi net trijų rūšių kvietimus, bet po to su vyru rinkomės gražiausią).


Internete daugybė idėjų, kaip gali atrodyti mašinėlių gimtadienis. Tiesa, ir ta pati tema gali būti arba susijusi su lenktynėmis, arba tiesiog mašinėlėmis, arba senoviniais automobiliais. Lenktyniauti nenorėjau, todėl pasirinkau mėlyną spalvos kodą ir viską derinau prie šios spalvinės gamos. Tik kepurėlių nesuderinau, nes internete radau tokį paruoštą maketą.


Visa kita buvo mėlyna - juostelės servetėlėms, kortelės maistui, popierėliai padėkos dovanėlėms (šokoladams). Turėjau ir apskritimus, kuriuos suklijavau iš dviejų pusių ir užklijavau ant pagaliuko. Jei būčiau turėjusi kokių keksiukų, tai būčiau panaudojusi tuos pagaliukus, bet deja keksiukų neturėjau, tad niekur ir neįsmeigiau.

Galite pasinaudoti mano maketais, jei tik norite. Žinoma, tik savo reikmėms. :)


Štai taip atrodė mūsų stalas. Kadangi neturėjau tiek vienodų lėkščių, tuo labiau, reikiamos spalvos, tad lėkštes naudojau vienkartines, pagamintas iš kokybiško skaidraus plastiko.



Ant stalo dar buvau padėjusi šokoladinius paveikslėlius, susijusius su mašinėlių tema - vienas buvo su Formulės 1 bolidu, o kitas - su kelio ženklais. Juos radau saldainių parduotuvėje.

Tos dienos meniu sudarė šaltieji užkandžiai, karštas patiekalas ir desertas.

Šaltieji užkandžiai
Suši su lašiša
Lavašo suktinukas su mascarpone sūriu ir džiovintais pomidorais
Burokėlių ir pomidorų salotos su Fetos sūriu
Trapūs tešlos šaukšteliai su trijų sūrių mišraine
Pomidorų ir mocarelos vėrinukai
Meliono ir kumpio bei meliono ir lašišos užkandis

Karštasis patiekalas
Basmati ryžiai su daržovėmis
Lašiša su krapų padažu

Desertas
Braškių, persikų ir mėtų limonadas
Ledų tortas

Apie visus patiekalus parašysiu atskirai kituose įrašuose. Ir dar kalbant apie maistą, turiu paminėti ir saldų vaikišką desertą - šokoladines mašinėles.


Idėją radau internete. Mašinėlėms pagaminti naudojau Snickers šokoladukus (galima naudoti kitus mėgstamus, panašios formos šokoladus), Skitles saldainiukus ratams ir vaflinius meškiukus. Ratams prie šokoladuko prilipdyti naudojau tirpintą pienišką šokoladą.

Žinoma, tie meškiukai mašinėlėse galėjo būti ir mažesni, bet man buvo sunku rasti kokius kitus žvėrelių formos sausainius. 
Kai pilvai buvo sotūs, svečiai gavo užduotį kuo greičiau rasti išėjimą iš mašinėlių labirinto.


Tai tik vienas labirinto pavyzdys - kiekvieno svečio labirintas buvo vis kitoks. Tokių užduočių labai lengvai galima rasti internete - įveskite į paveikslėlių paieškos sistemą, pvz., "Car maze" ir rinkitės.

Besiruošdama šventei, buvau sugalvojusi dar vieną užsiėmimą vaikams, bet galiausiai jo nebeparuošiau. Tai paveikslėliai su gatvėmis, keliais, ir vaikai ant tokių didelio formato atspausdintų paveikslų galėtų lenktyniauti mažomis mašinėlėmis. Bet kuriuo atveju tuos paveikslėlius turiu išsisaugojusi ir, manau, panaudosiu ateityje, kai vaikas su savo mašinėlėmis norės važinėtis tokiais keliukais.


Po visų linksmybių svečiai gavo saldžias dovanėles. Tai šokoladukai, kuriuos papuošiau gimtadienio stilistikos popierėliais su užrašu "Ačiū".


O šios idėjos neįgyvendinau - per vėlai ją radau, o ir neturėjau tokių dėžių, iš ko būčiau galėjusi tą mašiną pagaminti. Bet jei turite galimybių, būtinai pasinaudokite šia idėja - nuotraukos turėtų būti labai smagios.


Toks buvo mūsų vaiko mašinėlių gimtadienis. Kaip ir priklauso pagal tematiką, vaikas dovanų gavo ir didesnę, ir mažesnę mašinas, kitas transporto priemones - triratuką ir paspirtuką. Mums buvo smagu. Linksmų ir jums vaikiškų ir ne vaikiškų gimtadienių!

2 komentarai:

  1. Laba diena. kur pirkote plastikines lėkštes?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Plastikines lėkštes pirkau Maximoje. Jos tokios iš storesnio plastiko ir tikrai gali būti naudojamos ne vieną kartą. Tiesa, supakuotos jos (jei neklystu) po 8 ir nėra pigios.

    AtsakytiPanaikinti