2013 m. liepos 26 d., penktadienis

Burokėlių salotos su Fetos sūriu

Vasara bėga septynmyliais žingsniais - vos spėjom apsidairyti, o jau antras vasaros mėnuo eina į pabaigą. Sinoptikai eilinė kartą neatspėja, koks bus oras, tad žiūrim į apsiniaukusį dangų ir vis tikimės, kad dar bent šiek tiek galėsime pasidžiaugti saule ir šiluma šią vasarą. Geriausia tik tai, kad turgaus ir parduotuvių lentynos lūžta nuo šviežių vaisių ir daržovių, todėl kiekvieną vakarą gaminu vis kitokias salotas. Tiesa, ne visas jas spėju nufotografuoti, nes labai greitai jos būna sudorojamos. Pavyzdžiui, vieną vakarą gaminau salotas su menkių kepenėlėmis - buvo taip skanu, kad net pamiršau paimti fotoaparatą į rankas. Galiu tik papasakoti - sudėtis buvo gana paprasta: salotos "Iceberg", vyšniniai pomidorai, agurkai, marinuoti svogūnėliai ir paprikos, menkių kepenėlės, krapai, laiškiniai svogūnai, o užpilui naudojau aliejų, sojų padažą ir citrinos sultis. Laaaaaaaaaabai skanu!

Dar tęsiu pasakojimus apie vaiko gimtadienio receptus. Prieš kurį laiką jau buvau rašiusi apie pomidorų, burokėlių ir Fetos sūrio derinį. Bet šį kartą salotos šiek tiek paprastesnės.



Sudėtis:
3 maži virti burokėliai
3-4 pomidorai
Džiovintos petražolės
Fetos sūris
Sojos padažas
Alyvuogių aliejus
Citrinos sultys
Druska, pipirai

Paruošimas:
Burokėlius supjaustyti labai plonais griežinėliais, užpilti sojų padažu, citrinos sultimis ir aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir palikti bent pusei valandos pastovėti. Pasimarinavusius burokėlius ištraukti iš marinado, dėti į lėkštę paeiliui su labai plonais supjaustytais pomidorais. Lėkštę pridėjus daržovių, pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį, uždėti kubeliais pjaustyto Fetos sūrio ir pabarstyti petražolėmis.
Skanaus!
 Tinka tiek valgyti kaip užkandė, tiek prie karštųjų patiekalų.

2 komentarai: