2013 m. lapkričio 30 d., šeštadienis

Mišrainė su burokėliais

Man atrodo, kad jau kvepia žiemos šventėmis. Nors už lango (bent jau pajūryje) dar ne žiema ir sniego matėme vos kelias kruopeles, bet kažkaip akys vis užkliūna už Kalėdinių papuošimų, o internete vis užklystu į rankdarbių puslapius, kuriuose dalijamasi idėjomis apie šventines dovanas ar dekoracijas. Tiesa, eglutės mes dar nepasipuošėm, bet suku galvą, kokį advento kalendorių ar kojinę pakabinti namuose. Be to, Kalėdų senelis dovanų sąrašą jau sudarinėja.

O ant stalo puikuojasi mišrainė su burokėliais. Jei pakeistumėte majonezą aliejumi, tai turbūt tokia tiktų ir Kūčių stalui.


Sudėtis:
2 burokėliai
4-5 bulvės
Mažas indelis konservuotų žirnelių
Pusė svogūno
2 rauginti agurkai
Majonezas
Druska, pipirai

Paruošimas:
Atskiruose puoduose išvirti burokėlius ir bulves. Kai daržovės išvirs ir atvės, jas supjaustyti nedideliais kubeliais. Tokiais pat gabalėliais supjaustyti ir raugintus agurkus. Labai smulkiai sukapoti svogūną. Viską sudėti į indą, ten pat suberti žirnelius ir išmaišyti su majonezu. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
Prieš patiekiant mišrainę rekomenduočiau bent gerą valandą palaikyti sumaišytą. Tada geriau susimaišo skoniai.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą