2015 m. sausio 4 d., sekmadienis

Su šventėmis!

Šventės jau baigėsi, bet sako, kad iki Trijų karalių sveikinti dar galima. Tad sveikinu visus švenčių proga ir linkiu, kad Nauji metai atneštų tik gerus pokyčius, naujus skonius, neaprėpiamus tolius ir kvapą gniaužiančius įspūdžius.


Kita vertus, Nauji metai - tai puiki proga sustoti ir, įvertinus pasiekimus, nusimatyti naujus tikslus. Galbūt kažkas pasiryžta pagaliau susitaupyti pinigų kokiam pirkiniui, kitas - atsisakyti žalingų įpročių, trečias - pradėti sportuoti, o gal kas nors nori labiau pasistengti dėl artimo žmogaus ir džiuginti jį kasdien mažomis maloniomis smulkmenomis. Visi tikslai, kurie skatina mus tobulėti, yra geri. Nors mano manymu, pirmiausia, reikia pažvelgti į save. Praėjusiais metais pasižadėjau nebemeluoti sau - nebemeluoti, kad viską spėju ir visur galiu sudalyvauti, visiems kažką įsipareigoti padaryti, pagelbėti ir panašiai. Ir pažadą sau ištesėjau - atsisakiau keleto tokių veiklų, kurios nebuvo nei malonios, nei naudingos, o tik vogė mano laiką ir energiją.

O šiemet aš išsikėliau sau dar drąsesnius tikslus ir poros jų kol kas net neminėsiu. Bet dar du mano tikslai yra labai realūs, skatinantys pasistengti ir, tikiu, prisidės prie mano sveikesnio gyvenimo būdo bei pačios sveikatos. Rodos, ir taip stengiamės gyventi sveikai, bet šiemet pasiryžau:

1. Kas dvi savaites vieną dieną skirti "iškrovai" - galbūt pradėsiu nuo žaliavalgiškos dienos, vėliau turėsiu sulčių dieną, o galiausiai nusiteikiau ir po dieną pabadauti. Manau, organizmui reikia pailsėti nuo tokio darbo, kurį užkrauname valgydami. Ir kiek žinau žmonių, badaujančių po dieną, jie visi yra energingi, žvalūs ir puikiai jaučiasi. Tad tikslas yra, pradedam vykdyti!

2. Kitas tikslas jau buvo kadaise išsikeltas, bet vis paslysdavau jo siekdama - tai išgeriamos kavos kiekio mažinimas ir galiausiai atsisakymas.Suprantu, kad tai malonus ritualas, kurio ryžtuosi atsisakyti, bet vieną ritualą reikia keisti kokiu kitu - sveikesniu. Šį pažadą pradėjau vykdyti dar net prieš naujuosius ir dabar per dieną išgeriu daugiausia vieną puodelį baltos kavos. Tęsiam toliau!

Šiuos du tikslus, esu tikra, įgyvendinsiu. Dėl kitų 2-3 reikės pasistengti daugiau. :) O kokie jūsų tikslai šiemet? Iš tiesų - dabar pats geriausias laikas keistis ir keisti savo gyvenimą, save supančią aplinką. Ir pradėti reikia nedelsiant. Nelaukiant kol vyras, žmona, mama, tėtis ar draugai primins apie pažadus. O kam? Tam, kad patys būtume sveikesni, tobulėtume, mokėtume džiaugtis mažais dalykais kasdien, atrastume naujus kvapus ir skonius, koptume į naujas savo gyvenimo viršūnes...

Praėjusiais metais buvau seminare apie kalbą ir mūsų tariamų žodžių galią. Ten išgirdau vieną mintį, kuri mane labai sužavėjo ir vis priverčia susimąstyti, ką kalbu ir galvoju. Visata - tai kopijavimo aparatas! Tik pamanykite: ką siunčiate, tą kaip tikslią kopiją gaunate atgal. Tad siųskime į Visatą tik teigiamas mintis, teigiamas emocijas ir gaukime tai atgal.

To ir linkiu šiais metais! Sėkmės!

1 komentaras:

  1. Baigiasi vasaris ir kokie gi tikslų siekimo rezultatai. Su iškrovos dienomis dar nėra taip lengva - keletą jų turėjau, bet vis dar "neįeinu" į šį ritmą. Stengsiuos toliau. O dėl kavos darau didžiulę pažangą, nes jau 5 savaitės visiškai negeriu kavos. Atraudau arbatą Pu-er ir tuo labia džiaugiuosi. Dabar geriu ją bei kitokias arbatas ir (kaip bebūtų keista man pačiai) kavos net nepasigendu.
    Taigi, kai noras didelis, tada užtenka ir valios jam įgyvendinti.

    AtsakytiPanaikinti