2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Žaliavalgiškas šokoladinis pudingas

Mano vaikas - didysis šokoladinių kiaušinių gerbėjas. Žinoma, labiau vilioja pats kiaušinio išlupimo ir žaisliuko radimo procesas, bet turbūt kaip ir visi vaikai dažniausiai neatsisako ir to šokolado. Kadangi vasarą ruošiausi vaiko gimtadieniui Piktų paukščių ir auksinių kiaušinių tema, tad prisirinkau plastikinių puselių nuo tada parduotuvėse buvusių Kinder kiaušinių. Dabar tos puselės pravertė gaminant ir patiekiant vaikui šokoladinį pudingą. Tikriausiai šokoladinio skonio valgis ir taip būtų suvalgytas, bet kiaušinių puselėse jis atrodė dar labiau viliojantis ir buvo užskaitytas, kaip šokoladiniai kiaušiniai.

Beje, tokia idėja patiekti pudingą plastikinių kiaušinių puselėse bus labai tinkama ir Velykoms.


Bet ko aš čia apie kiaušinius pasakoju - juk šiandien noriu pasidalinti be galo paprastu receptu, kaip greitai ir gardžiai palepinti save ir vaikus, jei norite šokolado. O šokoladas - ne pirktinis su neaišku kokiais priedais, o žaliavalgiškas, pagamintas tik iš sveikų produktų.

Apie žaliavalgišką šokoladą jau buvau rašiusi, tačiau šį kartą receptas šiek tiek patobulintas, remiantis vienu užsienio tinklaraščiu, kuriame buvo aprašytas šis pudingas. Tiesa, nuorodos į originalų receptą nebeturiu, nes jo neišsaugojau.

Sudėtis:
1 prinokęs avokadas
4-5 datulės
Agavos sirupas (jei trūksta saldumo)
3 valg. šaukštai kakavos
4-5 valg. šaukštai kokosų aliejaus

Paruošimas:
Kaip ir visi žaliavalgiški patiekalai, taip ir šis ruošiamas labai paprastai - visus ingredientus sumetame į virtuvinį trintuvą, kitaip vadinamą blenderį ir triname iki vientisos masės. Tiesa, datules prieš ruošiant patiekalą reikėtų bent porą valandų pamirkyti vandenyje. Tada jos geriau susitrina.
Pudingą galima valgyti tiesiog kabinant šaukšteliu, tepti ant skrebučių ar sausainių, maišyti su vaisiais, netgi naudoti pyragams pertepti.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą