Žodžiu, tikrai rekomenduoju išbandyti, nes kiek kartų esu gaminusi šį šokoladą ir juo vaišinusi ką nors, visada sulaukdavau klausimo: kaip tai pagaminti.
Sudėtis:
Pusė pakelio kakavos miltelių
Agavų sirupas (pagal skonį)
Kokosų aliejus
Priedai pagal fantaziją ar virtuvės lentynos turinį (nuotraukoje su sezamo sėklomis)
Paruošimas:
Kakavos miltelius sumaišyti su sirupu ir ištirpintu kokosų aliejumi, kad gautųsi saldi, vienalytė grietinės tirštumo masė. Suberti norimus priedus ir dar kartą viską gerai išmaišyti. [Tiesa, jei norite barstyti, pavyzdžiui, migdolų plokšteles, geriau jas berti ant masės, kai ją sukrėsite į formą.]
Masę sukrėsti į silikoninę ar kitokią formą ir kišti į šaldytuvą valandai ar dviems. Kai masė sustingsta, pjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir valgyti.
Skanaus!
Prieš Kalėdas tokį pagamintą šokoladą pjausčiau gabalais, suvyniojau į gražų celofaną ir surišau su kitokiu šokoladu - Fudge, - apie kurį dar parašysiu artimiausiu metu, ir įteikiau kartu su Kalėdų senelio dovanomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą