2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Beveik kinietiška sriuba

Vasarą virti sriubos beveik nebuvo kada, bet dabar, atvėsus orams, vis dažniau ant viryklės puodas, o jame - garuojanti sriuba. Nors šį kartą papasakosiu apie kiek kitokią sriubą - greit paruošiamą, beveik tinkančią žaliavalgiams ir beveik kinietišką.

Apie panašią sriubą skaičiau viename forume. Ingredientų sriubai reikia vos kelių, o rezultatas, sakyčiau, visai neblogas. Tuo labiau, kad laiko sriubos paruošimui reikia labai nedaug.


Sudėtis:
Sultiniui:
Vanduo
Morka
Saliero kotai arba šaknis
Svogūnas
Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai
2 skiltelės česnako
2 lauro lapai
Sriubos pateikimui:
Agurkas
Morka
Svogūnų laiškai
Sojų padažas
Ryžių makaronai

Paruošimas:
Morką nuskusti, saliero kotus ir svogūną susmulkinti, užpilti vandeniu, įberti druskos, pipirų, įmesti lauro lapus ir virti apie 20 minučių. Sultiniui baigiant virti, įmesti susmulkintą česnaką. Sultinį nuimti nuo ugnies ir perkošti - mums reikalingas tik skystis.
Agurką supjaustyti šiaudeliais, morką sutarkuoti smulkesne tarka, svogūnų laiškus sukapoti, ryžių makaronus užplikyti karštu vandeniu ir palikti, kol suminkštės.
Į lėkštę dėti visų paruoštų produktų - agurko, ryžių makaronų, morkos, svogūnų laiškų - ir užpilti paruoštu karštu sultiniu. Pagardinimui pilti sojų padažo.
Štai tokia greitai paruošiama sriuba. Vietoj čia paminėtų agurko bei morkos, galima dėti ir daugiau daržovių - pomidorų, šviežios, jaunos cukinijos, brokolių, netgi topinambų. Sriuba atvira eksperimentams ir skonių atradimui. O jei visai negalite valgyti sriubos be mėsos - virkite sultinį iš vištienos ar kitos mėsos.
Skanių eksperimentų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą