2012 m. vasario 14 d., antradienis

Dar vienas nekeptas tortas su vyšniomis Valentino dienos proga

Atsibudote šį rytą, pažiūrite į kalendorių - Valentino diena, - o neturite jokio deserto... Siūlau pasigaminti labai paprastą tortą, kurio net nereikės kepti.


Sudėtis (nedideliam tortukui - 2 geros porcijos arba 4 mažesnės):
Pakuotė šviežių vaflių (tokie keturkampiai minkšti vafliai, kurių galima nusipirkti beveik kiekviename prekybos centre. Jie atrodo maždaug taip - tik be priedų. O jei turite noro ir vaflinę, galite tokių vaflių ir išsikepti namie)
200 g šaldytų vyšnių (galima naudoti ir kitokias uogas)
200 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)
200 g maskarponės sūrio
1,5 stiklinės cukraus
Kupinas šaukštas krakmolo
Vanilinis cukrus

Paruošimas:
Pirmiausia, pasiruošti tirštą vyšnių kisielių. Vyšnias atšildyti, sudėti į nedidelį puodą, suberti pusę kiekio cukraus ir statyti ant nedidelės ugnies. Atskirame puodelyje krakmolą ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Kai cukrus ištirpsta, vyšnios išleidžia sultis ir jos pradeda virti, supilti ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišyti. Kai tik vyšnių sultys sutirštėja, puodą nuimti nuo ugnies. Vyšnių kisielių atvėsinti.
Tuo tarpu su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi išplakti grietinėlę. Į jau pakankamai tirštą grietinėlę sudėti maskarponės sūrį (jį galima pakeisti ir trinta varške) ir vėl mikseriu gerai išplakti. Kremas paruoštas.
Į lėkštę dėti du vaflius. Ant jų uždėti atvėsusį vyšnių kisielių. Vėl dėti du vaflius, ant jų - pusę kremo. Galiausiai, vėl du vaflius ir likusį kremą. Papuošti galite kaip tik patinka - vyšniomis, šokoladu, širdelių formos pabarstukais. Skanių akimirkų dviese!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą